Δρυς – βιοκαλλιεργητές για νέο προγραμματισμό

Δρυς – βιοκαλλιεργητές για νέο προγραμματισμό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νεοσύστατο Εθνικό Συμβούλιο Βιολογικής Γεωργίας, το οποίο στο εξής θα αποτελεί τον μόνιμο σύμβουλο του υπουργείου Γεωργίας σε θέματα βιολογικής γεωργίας. O υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς σε χθεσινή συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Βιοκαλλιεργητών Ελλάδος και εκπροσώπους των περιφερειακών Οργανώσεων Βιοκαλλιεργητών, παρουσία του υφυπουργού κ. B. Αργύρη και του γενικού γραμματέα κ. Π. Κολύρη, δεσμεύθηκε να ξεκινήσει άμεσος διάλογος με στόχο την επίλυση των θεμάτων που αφορούν τους βιοκαλλιεργητές. Για το σκοπό αυτό συζητήθηκε η άμεση δραστηριοποίηση του νεοσυσταθέντος Εθνικού Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, το οποίο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Π. Κολύρης, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η 10χρονη πορεία της ελληνικής βιολογικής γεωργίας, ενώ ο υφυπουργός Γεωργίας ανέπτυξε τον σχεδιασμό του υπουργείου για την υποστήριξη της Βιολογικής Καλλιέργειας, που θα ξεκινήσει από τη σύσταση της νέας Διεύθυνσης Βιολογικής Γεωργίας του υπουργείου. O γενικός σχεδιασμός αφορά στη βελτίωση και απλούστευση των διαδικασιών ένταξης των παραγωγών? στην προσαρμογή του ρόλου του Οργανισμού Πιστοποίησης των Γεωργικών Προϊόντων, αλλά και των λοιπών πιστοποιητικών οργανισμών? στην ίδρυση του Ινστιτούτου Βιολογικής Γεωργίας στο πλαίσιο του ΕΘΙΑΓΕ? στην εκπόνηση προγραμμάτων προώθησης των προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας? στη θέσπιση ειδικών κινήτρων για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Δρυς χαρακτήρισε την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας ως προτεραιότητα της πολιτικής του υπουργείου, ενώ ο υφυπουργός κ. Αργύρης επεσήμανε ότι ο κύριος στόχος είναι να γίνει η ελληνική γεωργία πραγματικά ποιοτική και ανταγωνιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή