Security για τη φύλαξη πέντε αεροδρομίων

Security για τη φύλαξη πέντε αεροδρομίων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάθεση της φύλαξης πέντε βασικών αεροδρομίων της χώρας σε ιδιωτικές εταιρείες security προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρωτοβουλία, για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εντάσσεται στη λογική «απελευθέρωσης» των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από θέσεις φύλαξης, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε άλλα καθήκοντα. Το όλο θέμα, που αφορά σημαντικά κέντρα εισόδου στη χώρα μας (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα), συζήτησαν χθες οι υπουργοί Μεταφορών και Δημόσιας Τάξεως κ. Χρ. Βερελής και Γ. Φλωρίδης, χωρίς πάντως να αναφερθούν σε λεπτομέρειες. Οι δύο υπουργοί ασχολήθηκαν, επίσης, με το διευρυνόμενο κύμα επιθέσεων κατά επαγγελματιών οδηγών, με τον υπουργό Μεταφορών να προαναγγέλλει την εγκατάσταση ειδικού συστήματος σε κάθε ταξί και φορτηγό, μέσω του οποίου θα σηματοδοτείται στο κέντρο της Τροχαίας η κατάσταση κινδύνου και η θέση του οχήματος. Τον απαραίτητο εξοπλισμό θα εξασφαλίσει το υπ. Μεταφορών.

Τέλος, οι κ. Βερελής και Φλωρίδης συμφώνησαν στη μόνιμη και εντατικότερη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων καθώς και στην παροχή συνδρομής από την Ελληνική Αστυνομία στα συνεργεία ελέγχου καυσαερίων του υπ. Μεταφορών, στους ελεγκτές των αστικών συγκοινωνιών (δέχονται και αυτοί επιθέσεις…) καθώς και στην επίβλεψη των χώρων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή