1,1 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό ακτών

1,1 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό ακτών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλέον των 240.000 ευρώ στην Αττική και τουλάχιστον 1,1 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χώρας θα διαθέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον καθαρισμό των ακτών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός κ. Βάσω Παπανδρέου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σχετικά με τον εθελοντισμό σε δράσεις καθαρισμού των ακτών και προστασίας του περιβάλλοντος, οι πιστώσεις που θα διατεθούν για τον καθαρισμό των παραλιών της Αττικής ανέρχονται σε 80.000 ευρώ για τη νομαρχία Ανατ. Αττικής, 60.000 ευρώ για τη νομαρχία Δυτ. Αττικής, 70.000 για τη νομαρχία Πειραιά και 30.000 ευρώ για τη νομαρχία Αθηνών. H ίδια εκτίμησε, παράλληλα, ότι τα έργα ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, θα καταστήσουν εκ νέου ελκυστικές τις παραλίες της Αθήνας στους πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με 50 δήμους της χώρας και την υποστήριξη της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής». Το πρόγραμμα, που επί του παρόντος έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προβλέπει την ενεργοποίηση των πολιτών, κυρίως των νέων άνω των 17 ετών, σε δράσεις βελτίωσης του περιβάλλοντος και, κυρίως, σε έργα καθαρισμού ακτών, πάρκων και άλλων κοινόχρηστων χώρων, πυροπροστασίας, καθαρισμού και ενίσχυσης του πρασίνου. H υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει σε δύο φάσεις, η πρώτη έως τις 7 Αυγούστου και η δεύτερη μεταξύ 8-27 Αυγούστου.

Η κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τέτοιου είδους προγράμματα «απαραίτητα, εάν θέλουμε ευαισθητοποιημένους πολίτες που νοιάζονται για την πόλη, τη θάλασσα και τη χώρα τους» ενώ αναφέρθηκε, εκ νέου, στα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σύμφωνα με τα οποία το 99,9% των ακτών της χώρας είναι κατάλληλο για κολύμβηση και το 97,5% αυτών είναι εξαιρετικής ποιότητας. Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ακόμα και δύο περιοχές που πέρυσι είχαν χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλες (Σαρωνίδα θέση Περιγιάλι και Λούτσα στη θέση Οστρια) έδειξαν βελτίωση των υδάτων που πλέον μπορούν να υποδεχθούν κολυμβητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή