ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

44η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Οι Ελληνες μαθητές γυρίζουν με μετάλλια

Ενα αργυρό μετάλλιο, τέσσερα χάλκινα και μία εύφημη μνεία κατέκτησε η εξαμελής ελληνική ομάδα που συμμετείχε φέτος στην 44η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Τόκιο. H ελληνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βελτιώνοντας τη θέση της, αφού στην προηγούμενη Ολυμπιάδα στη Γλασκώβη κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια και κατέλαβε την 5η θέση. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Στέφανος Αρετάκης, Ανδρέας Γαλάνης, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Μιχαήλ Παπαλάμπρος, Μιχαήλ Ρασσιάς και Ευάγγελος Ρούτης.

ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»

Αλλαγές στις προτεινόμενες ποινές

Να συμπληρώσει τις προτεινόμενες ποινές για ορισμένες κατηγορίες που είχε παραλείψει, από το «διά ταύτα» της πρότασής του, ζητεί το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου από τον εισαγγελέα κ. Πατατούκα σχετικά με την υπόθεση του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα». Αυτό σημαίνει ότι εντός των επομένων ημερών, ενδεχομένως να εκδοθεί και το σχετικό βούλευμα για τις κατηγορίες με τις οποίες θα παραπεμφθούν σε δίκη οι φερόμενοι ως υπαίτιοι για το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα», στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 80 άτομα.

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΕΝΟΣ 25ΧΡΟΝΟΥ

Οι θαμώνες μάζεψαν το αφτί

Στα… δόντια πιάστηκαν ένας 25χρονος και ένας 47χρονος χθες τα ξημερώματα σε καφενείο της Κοινότητας Δεμάτι του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο 25χρονος να δαγκώσει και να κόψει το αυτί του 47χρονου. O λόγος του καβγά ήταν προσωπικές διαφορές που είχαν οι δύο άνδρες. Ιδιαίτερα ψύχραιμοι, οι θαμώνες του καφενείου κατάφεραν να χωρίσουν τους δύο άνδρες, μάζεψαν το κομμένο αφτί και το έβαλαν σε πάγο. Εν συνεχεία μετέφεραν τον 47χρονο και το… αφτί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου έγινε με επιτυχία η επανασυγκόλληση.

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ

Δείγμα αίματος από τον δράστη

Στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε χθες ο 21χρονος Κώστας Μήτσαρης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή δολοφόνησε την 55χρονη μητέρα του Χρυσαυγή Παπαγεωργίου και την 85χρονη γιαγιά του Ολγα. O 21χρονος οδηγήθηκε στο Αιματολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου, όπου και έδωσε δείγμα αίματός του προκειμένου να συγκριθεί με σταγόνες αίματος που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

ΒΕΝΤΕΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Απολογείται ο φερόμενος ως δράστης

Σήμερα θα απολογηθεί τελικά ο 26χρονος Μιχάλης Αθητάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 39χρονη Ουκρανή Ινα Ταραντάι και τραυμάτισε τον σύντροφό της και ξάδελφό του Ιωσήφ Αθητάκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 26χρονος την περασμένη Παρασκευή έστησε καρτέρι έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε το ζευγάρι, στη Νέα Χώρα Χανίων, και μόλις τους αντίκρισε πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα η Ουκρανή να βρει ακαριαίο θάνατο και ο εξάδελφός του να τραυματιστεί σοβαρά. O 26χρονος αρνείται τις κατηγορίες και παρουσιάζει άλλοθι.

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Απεργία και διακοπή εφημερίας

Εικοσιτετράωρη απεργία και διακοπή της εφημερίας του Δρομοκαΐτειου πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας εξαιτίας της υπεράριθμης εισαγωγής ασθενών.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συνολική λεία 22.000 ευρώ

Το ποσό των 12.000 ευρώ απέσπασε χθες το πρωί άγνωστος από υποκατάστημα της Νοva Bank στη Νέα Ιωνία. O δράστης εισήλθε στην τράπεζα επί της λεωφόρου Ηρακλείου 193, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε 12.000 από τα ταμεία και εν συνεχεία διέφυγε πεζή. Στόχος ληστείας έγινε χθες το μεσημέρι και η Εμπορική Τράπεζα της οδού Ποσειδώνος 45, στον Αλιμο, όταν δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τα ταμεία της τράπεζας 10.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή