Γεννητούρια μετά την πρόσκρουση

Γεννητούρια μετά την πρόσκρουση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα Βόλου αναμενόταν να οδηγηθεί ο πλοίαρχος του «ιπτάμενου δελφινιού 24» Γιώργος Αντωνίου, 50 ετών, έπειτα από την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, μετά την πρόσκρουση του σκάφους σε ξέρα, στην είσοδο του Παγασητικού Κόλπου. O συνήγορος του πλοιάρχου είχε υποστηρίξει ότι ο πελάτης του, ενώ βρισκόταν στη γέφυρα του σκάφους, ξαφνικά αισθάνθηκε ζαλάδα με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο δάπεδο. Μάλιστα την ώρα εκείνη, κατά τον ίδιο, ο συγκυβερνήτης προέβαινε σε έλεγχο των μηχανών.

Εν τω μεταξύ αρκετοί επιβάτες κατήγγειλαν ότι στο σημείο του ατυχήματος έφθασαν πλωτά του λιμενικού με αρκετή καθυστέρηση γεγονός, ωστόσο, που ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο. Είτε γιατί οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν καθυστερημένα από τον πλοίαρχο και την εταιρεία -πληροφορία αναφέρει ότι το λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε από επιβάτη για το ατύχημα και όχι από τον πλοίαρχο ή την εταιρεία- είτε γιατί οι ίδιες οι λιμενικές αρχές καθυστέρησαν στην ενεργοποίηση του σωστικού μηχανισμού. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ενώ το ατύχημα σημειώθηκε στις 6.15 το απόγευμα, ο Θάλαμος Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN) ενημερώθηκε για το περιστατικό με καθυστέρση τριάντα λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν βοηθούσαν οι καιρικές συνθήκες και δεν υπήρχε άμεση κινητοποίηση από άλλο σκάφος της ίδιας εταιρείας, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή των επιβατών. Στο νοσοκομείο του Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται 6 επιβάτες του υδροπτέρυγου.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια της 20χρονης Αλβανίδας Αφτία Μπρουνίλντα, η οποία ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της και μετέβαινε με το σκάφος στον Βόλο. H 20χρονη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου γέννησε ένα υγειέστατο αγοράκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή