Ν.Δ.: «Γεφύρι της Αρτας» το Αττικό Νοσοκομείο

Ν.Δ.: «Γεφύρι της Αρτας» το Αττικό Νοσοκομείο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις σοβαρές καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των κλινικών του Αττικού Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, καταγγέλλει ο βουλευτής και Συντονιστής ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης παρομοιάζει το νοσοκομείο με το «γεφύρι της Αρτας», αναφερόμενος στις δαπανηρές και χρονοβόρες παρεμβάσεις αντικατάστασης του «άχρηστου», όπως το χαρακτηρίζει, τεχνολογικού του εξοπλισμού.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι τα νέα εγκαίνια του νοσοκομείου (για την έναρξη λειτουργίας των κλινικών) έχουν αναβληθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω «αντικειμενικών δυσκολιών», παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών Υγείας και Παιδείας κ. K. Στεφανή και Π. Ευθυμίου, για έναρξη της λειτουργίας των κλινικών εντός του Ιουνίου. Οι αντικειμενικές δυσκολίες αφορούν τις παρεμβάσεις που γίνονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αττικού Νοσοκομείου και οι οποίες το έχουν μετατρέψει εκ νέου σε εργοτάξιο. Οπως τονίζει ο κ. Κακλαμάνης, ο τεχνολογικός εξοπλισμός της «ναυαρχίδας του ΕΣΥ» φαίνεται ότι είναι άχρηστος, καθώς δόθηκε εντολή από τον κ. Στεφανή να αντικατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου με τον αντίστοιχο του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Σισμανόγλειου, το οποίο εργαστήριο, μάλιστα, θα μεταφερθεί στο Χαϊδάρι. Σημειώνεται, ότι αυτό σημαίνει σοβαρές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του θαλάμου στο οποίο βρίσκονται τα μηχανήματα και στα δύο νοσοκομεία. H δαπάνη της αμφίδρομης μεταφοράς των μαγνητικών τομογράφων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας, θα κοστίσει 170.500 ευρώ. «Ωστόσο, επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης, σύμφωνα με τη σχετική προσφορά της εταιρείας GE Medical Systems που εγκατέστησε τον μαγνητικό τομογράφο στο Χαϊδάρι, ο χρόνος που απαιτείται για την όλη διαδικασία υπολογίζεται στις 8-10 εβδομάδες και η δαπάνη θα είναι τουλάχιστον 281.000 ευρώ». Και σημειώνεται ότι αυτό το ποσό θα έφθανε για την αναβάθμιση του μαγνητικού τομογράφου στο Χαϊδάρι.

«Αναρωτιέται κανείς, επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης, εάν περισσεύουν χρήματα στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και μη γνωρίζοντας τι να τα κάνει αποφάσισε ο υπουργός να τα χρησιμοποιήσει με αυτόν το τρόπο».

Καταλήγοντας, ο κ Κακλαμάνης επισημαίνει, «η Νέα Δημοκρατία, δεν εγκρίνει παρόμοιες ενέργειες, όπως και το ότι το νοσοκομείο «Αττικόν» -το κόστος του οποίου ξεπέρασε τα 30 δισ. δραχμές- μετατράπηκε εκ νέου σε εργοτάξιο, προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα καθηγητών που υποσχέθηκαν στους κ. υπουργούς (Υγείας και Παιδείας), τη μεταφορά των κλινικών τους στο Χαϊδάρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή