ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Επαναληπτικές εξετάσεις για μαθητές B΄ και Γ΄ Λυκείου

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της B΄ και Γ΄ Λυκείου που δεν προήχθησαν τον Ιούνιο λόγω κακής επίδοσης ή δικαιολογημένης απουσίας από τις εξετάσεις. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις ως μετεξεταστέοι είναι περίπου το 3% του συνόλου των μαθητών της B΄ και Γ΄ Λυκείου (4.500 μαθητές). Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές της B΄ Λυκείου θα εξετασθούν στην Ιστορία Γενικής Παιδείας και της Γ΄ Λυκείου στα Αρχαία Γενικής Παιδείας.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Αλλαγές στις διαδρομές

Διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών του ΗΣΑΠ, στα τμήματα Ανω Πατήσια – Κηφισιά (άνοδος) και Κηφισιά – Αγιος Ελευθέριος (κάθοδος) το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου. Για αυτές τις διαδρομές η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ με δεύτερη επικύρωση του ίδιου εισιτηρίου. Παράλληλα, παρατείνεται έως και την Παρασκευή η διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στο τμήμα Ταύρος – Πειραιάς (από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη των δρομολογίων), ενώ θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 28 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου.

ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

Προσλήψεις 571 εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 571 εκπαιδευτικών θεολόγων, μαθηματικών, φιλολόγων γαλλικής γλώσσας και γυμναστών, οι οποίοι προσλαμβάνονται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί προέρχονται από τους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως τις 31 Ιουλίου για να πληροφορηθούν τις κενές θέσεις και να καταθέσουν σχετική δήλωση προτίμησης.

ΑΠΑΓΩΓΗ ΟΥΚΡΑΝΗΣ

Αναζητούνται τρεις Αλβανοί

Τον 28χρονο Τριτάν Πάσχο, αλβανικής υπηκοότητας, και τους ομοεθνείς του, Εριόν Εσκιού, 21 ετών, και Αστρίτ Λικάι, 36 ετών, αναζητά η Ασφάλεια Αττικής. Οι τρεις φέρονται αναμεμειγμένοι στην απαγωγή 34χρονης Ουκρανής, ενώ αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη ζωή της γυναίκας. H Ολγα Ολεΐνικ ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία Τυνήσιου, με τον οποίο συζούσε. Δράστες της δολοφονίας ήταν ο Πάσχο και ένας ακόμη Αλβανός, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Πάσχο απήγαγε τη γυναίκα εξαιτίας της ενοχοποιητικής για τον ίδιο κατάθεσής της στην αστυνομία.

ΘΑΣΟΣ

Πυρκαγιά σε σχολείο

Πυρκαγιά στο ισόγειο Γυμνασίου – Λυκείου αναστάτωσε χθες τα ξημερώματα τον Λιμένα της Θάσου. Η φωτιά, η αιτία της οποίας είναι άγνωστη, έγινε αντιληπτή από καθηγητή του Γυμνασίου, ο οποίος διαμένει σε κοντινή απόσταση απ’ αυτό και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί και σε άλλους ορόφους του σχολικού συγκροτήματος. Η πυρκαγιά κατέστρεψε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γραφεία, αρχεία και διάφορες συσκευές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, οι ζημιές υπολογίζονται σε 50.000 ευρώ.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Προστατευόμενο και το «Φοινίκι»

Στο μητρώο των γεωργικών προϊόντων που προστατεύονται σε κοινοτικό επίπεδο προστέθηκε το ελαιόλαδο «Φοινίκι Λακωνίας». H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες την έκδοση κανονισμού για την εγγραφή του ελαιόλαδου «Φοινίκι Λακωνίας» στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης βάσει του κανονισμού 2081/92 για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή