Τιμητικές διακρίσεις από τον Πρόεδρο

Τιμητικές διακρίσεις από τον Πρόεδρο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευκαιρία της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απονέμει τις ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες για την προσφορά τους στην επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή. Ανώτερος Ταξιάρχης Φοίνικος στον Ζηζιούλα Ιωάννη, Μητροπολίτη Περγάμου, ακαδημαϊκό, τ. πρόεδρο Ακαδημίας Αθηνών.

Ταξιάρχης Φοίνικος στους: Λαμπρινουδάκη Βασίλειο, καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου θηνών, Καφάτο Φώτιο, βιολόγο, καθηγητή πανεπιστημίων Harvard, Cornel, Κρήτης, και Κουμάντο Γεώργιο, ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Χρυσός Σταυρός Τιμής απονέμεται στους:

– Φιλάρετο Νικόλαο, πρόεδρο Διεθνούς Ολυμιακής Ακαδημίας.

– Τζίκα Αντώνιο, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας και για την όλη προσφορά του στον αθλητισμό επί 50ετία.

– Αλεξίου Στέλιο, αρχαιολόγο, φιλόλογο.

– Μαλτέζου Χρύσα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντρια Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας.

– Τριχοπούλου-Πολυχρονοπούλου Αντωνία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Χρυσός Σταυρός Φοίνικος απονέμεται στους:

-Νοταρά Γεράσιμο, τέως πρόεδρο Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση.

-Μουζάκη Γεώργιο, συνθέτη, μουσικό.

Τέλος, με τον Αργυρό Σταυρό Φοίνικος τιμάται ο κ. Ανδρέας Παϊπέτης, πρόεδρος της Ανταγωνιστικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τιμηθούν η κ. Shirley Mahcu, γερουσιαστής του Καναδά, και ο κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος, χημικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης. Σε αμφότερους θα απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός Τιμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή