Μάχες με τις φλόγες στην Κρήτη

Μάχες με τις φλόγες στην Κρήτη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ πυρκαγιών χθες στην Κρήτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχες με τις φλόγες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Στον Νομό Χανίων και συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Πρινέ, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και κατέκαψε δασική έκταση με ελιές και θάμνους χωρίς έως αργά χθες το βράδυ να γίνει γνωστή η συνολική έκταση της καταστροφής. Το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετείχαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τις αρχές, η φωτιά μαινόταν σε τέσσερα μέτωπα (Επανοχώρι, Τσισκιάνα, Μονή, Πρινές) έως τις 5 μ.μ., οπότε και ετέθη υπό έλεγχο. Στο Ρέθυμνο, οι φλόγες έκαψαν ελαιόδεντρα και καλλιέργειες σε έκταση 10.000 στρεμμάτων, ενώ κατέστρεψαν θερμοκήπια και στάβλους, με τον αριθμό των νεκρών ζώων να παραμένει άγνωστος. H φωτιά απείλησε τις κοινότητες Αγ. Γαλήνη, Μέλαμπες και Αγ. Παύλο. Στο Ηράκλειο, χρειάστηκαν πέντε ώρες για να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα Ζαρού στις 11 π.μ., καθώς οι ισχυροί άνεμοι προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν 50 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Τέλος, υπό έλεγχο ετέθησαν χθες το πρωί πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία (Μέγαρα), στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας της Νάξου, και στην περιοχή Πλάκα-Σάντα της Κέρκυρας. Από τις πυρκαγιές αυτές καταστράφηκαν συνολικά 250 στρέμματα δάσους, 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 100 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή