Μεγάλες οι ζημιές από το χαλάζι

Μεγάλες οι ζημιές από το χαλάζι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν ορισμένες καλλιέργειες από την ισχυρή χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το χαλάζι που προκάλεσε ζημιές ακόμη και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» άφησε πίσω του γυμνά από φύλλα χιλιάδες κλήματα αμπελώνων και κατέστρεψε τα κηπευτικά σε μεγάλο ποσοστό.

Τις μεγαλύτερες καταστροφές υπέστησαν οι περιοχές Λαχανά, Νέας Απολλωνίας και Απολλωνίας του Λαγκαδά και τα δημοτικά διαμερίσματα Πυλαίας, Τριαδίου, Νέου Ρυσίου, Καρδίας, Τριλόφου, Κάτω Σχολαρίου και Μεσημερίου της Θεσσαλονίκης.

Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Θεσσαλονίκης, με εντολή του νομάρχη κ. Παν. Ψωμιάδη, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τη νομαρχία, οι καταστροφές στα αμπέλια και σε έκταση περίπου 2.500 στρεμμάτων εκτιμώνται από 80%-100%. Στις ελιές και σε έκταση 600 στρεμμάτων, η ζημιά εκτιμάται από 50% έως 70%. Σε πεπόνια και καρπούζια και σε έκταση 500 στρεμμάτων 50%-80%. Σε κηπευτικά και σε έκταση 100 στρεμμάτων 50%-60% και σε καπνοκαλλιέργειες έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων, 60%-80%.

Από τους κατά τόπους δήμους έγινε αναγγελία ζημιών και ήδη υποβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καταγραφή προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή