ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ – Ι.Χ.

Βρήκαν τον θάνατο δύο παιδιά και δύο ενήλικες

Τέσσερα άτομα, δύο παιδιά ανάμεσά τους, σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στος ύψος της διασταύρωσης Λαγκαδάκια, όταν ένα φορτηγό και ένα I.X. συγκρούστηκαν μετωπικά. Από τα συντρίμμια του I.X., το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί, δύο ενήλικες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, και δύο παιδιά ηλικίας περίπου τριών και έξι ετών. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν και άλλα δύο αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά. Εως αργά χθες το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα των νεκρών – πιθανολογείτο ότι επρόκειτο για οικογένεια.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ KAI ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ

Εκατοντάδες παραβάσεις

Εκατοντάδες παραβάσεις σε πρατήρια καυσίμων και βυτιοφόρα εντόπισαν έλεγχοι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που έγιναν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003. Συνολικά διενεργήθηκαν αγορανομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 273 ήταν πρατήρια καυσίμων, 293 βυτιοφόρα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ελέγχθησαν 1.111 αντλίες καυσίμων. Διαπιστώθηκαν 338 αγορανομικές παραβάσεις και οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και στις Νομαρχιακές Επιτροπές Διοικητικών Κυρώσεων. Δεκαπέντε από τις υποθέσεις παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο NIK. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Νέος γεν. γραμματέας στο ΥΕΝ

Νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι από χθες ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, ο οποίος έχει διατελέσει υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, γ.γ. της Παρευξείνιας Τράπεζας, γ.γ. των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και γ.γ. της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος. O κ. Ζαχαριάδης θα αντικαταστήσει τον έως χθες γενικό γραμματέα του ΥΕΛάμπρο Λαμπρόπουλο, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη στιγμή που άλλαξε ο υπουργός αλλά παρέμενε στη θέση του μέχρι να ορισθεί ο νέος γενικός γραματέας.

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στις φυλακές ο 21χρονος

Στις φυλακές των Ιωαννίνων οδηγείται σήμερα ο 21χρονος Κωνσταντίνος Μητσάρης, ο οποίος κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή δολοφόνησε στο πατρικό του σπίτι, στα Ιωάννινα, την 55χρονη μητέρα του Χρυσαυγή Παπαγεωργίου και την 85χρονη γιαγιά του Ολγα. O Μητσάρης κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην ανακρίτρια εμφανίσθηκε μετανιωμένος, ενώ επαναλάμβανε συνέχεια ότι θα επιθυμούσε να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να μην είχε γίνει το κακό. Με απόφαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας ο 21χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

ΑΠΟ ΤΗκ. MAPIA ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Ερώτηση για τα μεταλλαγμένα

Ερώτηση προς τον υπουργό Γεωργίας κ. Γ. Δρυ σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνύπαρξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών με συμβατικές και βιολογικές, κατέθεσε χθες στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΜαρία Δαμανάκη. H βουλευτής ερωτά τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη χώρα μας, καθώς και ποια θέση θα λάβει η Ελλάδα στο επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας, όπου θα συζητηθεί η σχετική πρόταση της Επιτροπής.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Η προθεσμία για εκπαιδευτικούς

Εως τις 4 Αυγούστου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι στη δημόσια εκπαίδευση όσοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 1440, ΠΕ 1720, ΠΕ 1830 ξεπέρασαν τη βάση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2002, αλλά δεν διορίστηκαν λόγω πλήρωσης των θέσεων. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε μία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 70, ΠΕ 11, ΠΕ 18, ΠΕ 19, ΠΕ 20, TE 0105, TE 0115, TE 0130 και ΔΕ 01 χωρίς προϋπηρεσία επιθυμούν να εργαστούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι το προσεχές έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή