Δήμος Δράμας: προσφυγή στο ΣτΕ για τους απόρους

Δήμος Δράμας: προσφυγή στο ΣτΕ για τους απόρους

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθεται να προσφύγει ο Δήμος Δράμας σχετικά με την υπόθεση των οικονομικών ενισχύσεων σε 500 φτωχές οικογένειες της πόλης και σε 100 φοιτητές.

Πριν από λίγες ημέρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο επέβαλε στον δήμο πρόστιμο περίπου 132.000 ευρώ για την απόφασή του να επιδοτεί τα τελευταία χρόνια άπορες οικογένειες, με το αιτιολογικό ότι οι ΟΤΑ δεν έχουν την δυνατότητα να παρέχουν τέτοιου είδους χρηματική βοήθεια στους πολίτες εφόσον εκείνοι δεν αντιμετωπίζουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακόμη κι αν τα χρήματα προέρχονται από το ταμείο του δήμου. Η απόφαση που κρίνει παράνομη τη συγκεκριμένη δαπάνη προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής παράταξης που ηγείται ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης Τζήμας, ο οποίος χθες δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομικό περιθώριο ώστε να δικαιωθεί.

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ότι αν η δημοτική αρχή δεν δικαιωθεί από το ΣτΕ τότε θα απευθυνθεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το θέμα απασχολεί και το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τον Δήμο Δράμας να σταλεί ο σχετικός φάκελος με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και κάθε τι που σχετίζεται με την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Τζήμα, για την ενέργεια του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν οικονομικές ενισχύσεις υπήρχε και η συγκατάθεση της περιφέρειας.

«Αποφάσεις αυτού του είδους λειτουργούν ως τροχοπέδη για το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθειά της να ασκήσει κοινωνική πολιτική», υποστηρίζει ο κ. Τζήμας και τονίζει ότι «δεν ζητήθηκαν χρήματα από την πολιτεία προκειμένου να επιδοτήσουμε το ενοίκιο φτωχών, άστεγων οικογενειών της Δράμας».

«Τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς κοινωνική και πολιτική ευαισθησία δεν νοείται στην σημερινή εποχή», αναφέρει ο ίδιος. Με την απόφαση πάντως κι εφόσον δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις αναμένεται να σταματήσει η καταβολή του επιδόματος το οποίο κυμαινόταν από 150 – 900 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή