Σύγκρουση αερολιμενικών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Σύγκρουση αερολιμενικών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά ανοικτής σύγκρουσης βρίσκονται πλέον οι αερολιμενικοί με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά την αποκάλυψη σχεδίου που αποβλέπει στη διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε ανώνυμες εταιρείες, γεγονός που -όπως υποστηρίζουν οι πρώτοι- θα οδηγήσει στην προνομιακή μεταχείριση του κλάδου των ελεγκτών και θα αποβεί εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Με κατ’ επείγουσα επιστολή της προς όλα τα κόμματα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές και ζητεί να σταματήσει κάθε προσπάθεια διάλυσης της ΥΠΑ και να προωθηθεί επιχειρησιακό σχέδιο αναβάθμισης και ανάπτυξης των αερομεταφορών που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος αποκάλυψε ότι ο υποδιοικητής της ΥΠΑ κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος πρώην ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ενεργώντας ως συνδικαλιστής του κλάδου, ζήτησε εγγράφως από το Πανεπιστήμιο Πειραιά να εκπονήσει, έναντι αμοιβής, μελέτη για ένα καινούργιο οργανωτικό σχήμα της ΥΠΑ, υποδεικνύοντας τη διάλυση της ΥΠΑ σε ανώνυμες εταιρείες και την προνομιακή μεταχείριση του κλάδου των ελεγκτών.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστηρίζει ότι παρόμοια μελέτη είχε συνταχθεί πριν από χρόνια από Γερμανούς ειδικούς και είχε καταλήξει στο… συμπέρασμα ότι πρέπει να συσταθούν ομάδες εργασίας που να συντονίζουν το έργο των ανωνύμων εταιρειών. Τότε το όλο θέμα μπήκε στο αρχείο. Σήμερα το πρόβλημα επανέρχεται για να εξυπηρετηθεί η επιδίωξη των ελεγκτών, που είναι η διάσπαση της ΥΠΑ. H ΟΣΥΠΑ διατυπώνει την αντίθεσή της στις «αυθαίρετες και υπονομευτικές ενέργειες του εν λόγω υποδιοικητή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή