Ισόβια στον Κώστα Πάσσαρη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ποινή των ισοβίων επέβαλε χθες δικαστήριο του Βουκουρεστίου στον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη για τη δολοφονία δύο ατόμων κατά τη διάρκεια ληστείας σε βάρος ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στη ρουμανική πρωτεύουσα, τα ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου του 2001. O Πάσσαρης είχε καταφέρει να διαφύγει στη Ρουμανία μετά την αποτυχημένη επιχείρηση των ελληνικών διωκτικών αρχών για τη σύλληψή του στο Νέο Κόσμο τον Αύγουστο του 2001. Τα ίχνη του είχαν χαθεί τότε κι εντοπίσθηκαν έπειτα από περίπου τρεις μήνες στη Ρουμανία, όπου είχε φθάσει με τη βοήθεια του συνεργού του σε ληστείες, Ρουμάνου κακοποιού Πάολο Πόπα.

Στο Βουκουρέστι συνελήφθη έπειτα από τη ληστεία στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος με λεία 2,5 χιλιάδες δολάρια και τη δολοφονία του ιδιοκτήτη κι ενός υπαλλήλου. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Πάσσαρης ενώπιον του δικαστηρίου συνεχισε να αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες κι έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του από ανθρώπους της ρουμανικής μαφίας, ισχυρισμοί που δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2001, όταν κατάφερε να διαφύγει από το Γενικό Κρατικό, όπου είχε μεταφερθεί για ιατρικές εξετάσεις, σκοτώντας τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν, τον Αθανάσιο Δρακόπουλο και τον Διονύσιο Αλεβιζόπουλο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πάσσαρης είναι ο δράστης της ληστείας μετά φόνου σε βάρος της ΔΕΗ Περιστερίου τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου με θύμα τον ταμία I. Παπαλεξανδρή. Επιπλέον, τον Μάιο του 2001 δολοφόνησε τη Βουλγάρα Μπλάγια Σλάβτσεβα. Τέλος, είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών.

Σύμφωνα με το καθεστώς που διέπει τις σχέσεις δικαστικής συνδρομής Ελλάδας – Ρουμανίας, ο Πάσσαρης θα πρέπει να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβάλει το δικαστήριο του Βουκουρεστίου, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει να εκδοθεί στη χώρα μας για να δικαστεί για τα αδικήματα που τον βαρύνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή