Μέγας αρχαιοκάπηλος ο αγρότης

Μέγας αρχαιοκάπηλος ο αγρότης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες για τη χώρα μας θλιβερό φαινόμενο κάνει και πάλι την εμφάνισή του, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης σε διάφορες κοινωνικές ομάδες αγγίζουν τα όρια του δραματικού. Σοβαρά υποσιτιζόμενα παιδιά μεταφέρονται για περίθαλψη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ενώ οι γονείς τους εκλιπαρούν για βοήθεια. Το θέμα έγινε γνωστό, καθώς το νοσοκομείο σε συνεργασία με τον κοινωνικό τομέα του δήμου της Πάτρας αποφάσισε να συγκεντρώσει τρόφιμα και να τα μοιράσει σε άπορες οικογένειες. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, κ. Γιώργος Κροκίδας «ήταν μια προσπάθεια που αποφασίσαμε να κάνουμε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Το νοσοκομείο εξυπηρετεί όλη τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και αρκετές φορές νοσηλεύονται παιδιά, κυρίως βρέφη με σοβαρά προβλήματα υποσιτισμού». Οπως επισημαίνει ο κ. Κροκίδας τα βρέφη εμφανίζουν συμπτώματα υποθρεψίας και μειωμένη μυϊκή μάζα. Το φαινόμενο αφορά κυρίως οικογένειες αθιγάννων και προσφύγων, αλλά και οικογένειες που φαινομενικά δεν φαίνονταν να αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παιδιά έχουν πεθάνει, ενώ οι γονείς ζητούν επίμονα από το νοσοκομείο βοήθεια και λίγο γάλα μετά τη νοσηλεία. Ο κ. Κροκίδας τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σήμερα» και εξηγεί πως η προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι λύση. «Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον λυθεί το θέμα της ανεργίας που πλήττει περισσότερο τις φτωχές οικογένειες, οι οποίες μάλιστα συνήθως έχουν και περισσότερα παιδιά» τονίζει.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 6.500 παιδικές τροφές με τη βοήθεια των εταιρειών που προμηθεύουν τρόφιμα στο νοσοκομείο, που θα μοιραστούν στις άπορες οικογένειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινωνικού τομέα του δήμου κ. Χασμάν Αμπέτ ήδη έχουν καταγραφεί 887 άπορες οικογένειες, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πάτρας, κ. Ανδρέας Καράβολας γίνονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ήδη 70 άτομα έχουν ξεκινήσει να εργάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή