ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του

Απορρίφθηκε χθες για τυπικούς λόγους από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει προ εβδομάδων, επικαλούμενος κυρίως λόγους υγείας, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών της χώρας, καθώς επίσης και μητροπολιτών. O ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται περί σκευωρίας με σκοπό τη φίμωσή του, την ηθική του εξόντωση και την κατασπίλωση του ονόματός του.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

«Παύση μέχρι νεωτέρας» από ΥΠΕΧΩΔΕ

«Παύση μέχρι νεωτέρας» στις εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαρχείων αποφάσισε, χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της Υπηρεσίας Ειδικών Εργων με την Ομάδα Πρωτοβουλίας των κατοίκων της περιοχής. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι μελετητές της πλατείας, οι οποίοι και φέρονται να υιοθέτησαν τις προτάσεις των κατοίκων για περιορισμό του τσιμέντου, διατήρηση του χώματος και ενίσχυση του πρασίνου. Ορίστηκε, μάλιστα, και νέα συνάντηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η νέα μελέτη στους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής.

ΒΡΕΦΟΚΤΟΝΟΣ

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος οικοδόμος από τη Μεσσηνία, που κατηγορείται ότι κακοποίησε μέχρι θανάτου το 48 ημερών κοριτσάκι του. Σε βάρος του έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος, κατά την απολογία του στον ανακριτή ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το νεογέννητο κοριτσάκι επειδή δεν άντεχε το κλάμα του αλλά σε καμία, όπως είπε, περίπτωση δεν είχε πρόθεση να του προξενήσει κακό. 

ΤΑΧΥΠΛΟΟ KAI ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ

Τραυματίστηκε Φινλανδός

Σοβαρά τραυματίσθηκε χθες ο Φινλανδός Γιούρκι Αρίνο, 45 ετών, όταν ενώ κολυμπούσε στην παραλία Τσαμπίκα της Ρόδου τον χτύπησε ταχύπλοο σκάφος που διενεργούσε έλξη θαλάσσιου σκι. O Φινλανδός μεταφέρθηκε αρχικά από τον χειριστή του ταχύπλοου Εμμανουήλ Κοντουδάκη στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, όπου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο του νησιού, λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του. O χειριστής σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΕΛΛΑΔΟΣ

«Αήθης η επίθεση κατά συναδέλφου»

Τον αποτροπιασμό της για την αήθη επίθεση κατά του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών κ. Αντωνίου Παπάζογλου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος. «Σε καμία περίπτωση, αυτές οι ενέργειες δεν πρόκειται να πτοήσουν το υψηλό φρόνημα των εισαγγελέων, που θα συνεχίσουν να επιτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους για την προστασία της έννομης τάξης και τη δίωξη των εγκλήμάτων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

3,5 ευρώ «το κεφάλι»

Στα 3,5 ευρώ ανά ζώο ορίστηκε, με απόφαση του υπουργού Γεωργίας κ. Γ. Δρυ, η ενίσχυση που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους για τις απώλειες στην παραγωγή γάλακτος που υπέστησαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών την περίοδο Νοεμβρίου 2001 – Ιανουαρίου 2002. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει από τον ΕΛΓΑ (Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις) σύντομα.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΡΜΩΤΑΥΡΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Ταλαιπωρία το Σάββατο

Το Σάββατο 2 Αυγούστου θα διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του Ηλεκτρικού στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Ταύρος – Ομόνοια, εξαιτίας έργων που πραγματοποιούνται στο σταθμό «Θησείο». H εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ που θα εκτελούν τα δρομολόγια απο Ταύρο προς Ομόνοια, ακολουθώντας τη διαδρομή Ταύρος (έξω από το σταθμό) – Πετράλωνα (οδός Θεσσαλονίκης) – Ομόνοια (οδός Αθηνάς 67) και αντίθετα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή