Κυκλοφοριακό παζλ στον κόμβο Αμπελοκήπων

Κυκλοφοριακό παζλ στον κόμβο Αμπελοκήπων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εφαρμογή τίθενται, με ολιγοήμερη καθυστέρηση, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Αμπελοκήπων. Με στόχο τη βελτίωση της ροής των αυτοκινήτων (μέχρι και 30% εκτιμούν οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ) και, ελλείψει της προβλεπόμενης ανισόπεδης διάβασης, οι οδηγοί από αύριο Κυριακή θα πρέπει να συνηθίσουν στο νέο «παζλ». H νέα κυκλοφοριακή εικόνα της περιοχής έχει ως εξής:

– Μονοδρομούνται η Λ. Μεσογείων στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι την οδό Φειδιππίδου και η Φειδιππίδου από τη Λ. Μεσογείων μέχρι τη Λ. Κηφισίας.

– Αλλάζει η κατεύθυνση κυκλοφορίας στην οδό Ζαχάρωφ (ο δρόμος δίπλα στο πάρκο Αμπελοκήπων) από τη Λ. Αλεξάνδρας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας.

– Καταργείται ο λεωφορειόδρομος στο κέντρο της Λ. Μεσογείων και της οδού Φειδιππίδου και μεταφέρεται στη δεξιά πλευρά της Λ. Μεσογείων και της οδού Φειδιππίδου.

Καταργούνται οι αριστερές στροφές από Λ. Κηφισίας προς Φειδιππίδου και από Λ. Βασ. Σοφίας προς Λ. Αλεξάνδρας.

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί θα κινούνται με τον ακόλουθο τρόπο:

– Η κίνηση από Αλεξάνδρας προς Μεσογείων θα γίνεται μέσω της οδού Ζαχάρωφ και απέναντι προς Μεσογείων.

– Η αριστερή στροφή της Λ. Κηφισίας θα μεταφερθεί στη Λ. Βασ. Σοφίας αριστερά προς Λ. Μεσογείων.

– Η αριστερή στροφή της Βασ. Σοφίας προς Αλεξάνδρας θα πραγματοποιείται ως εξής: Βασ. Σοφίας, δεξιά Μεσογείων, αριστερά Φειδιππίδου, ευθεία Αλεξάνδρας.

– Η κίνηση από Μεσογείων προς Βασ. Σοφίας θα γίνεται μέσω του σημερινού λεωφορειόδρομου της Μεσογείων και στη συνέχεια μέσω της μονοδρομημένης Φειδιππίδου αριστερά προς Βασ. Σοφίας.

– H κίνηση από τη Μεσογείων προς την Αλεξάνδρας και προς την οδό Μιχαλακοπούλου θα γίνεται αντίστοιχα από το δεξιό και το αριστερό διάζωμα της Λεωφόρου, όπως και σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή