ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Πρόταση απόρριψης προσφυγών στο ΣτΕ

Να απορριφθούν οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά της κατασκευής και λειτουργίας του ανισόπεδου κόμβου στη λεωφόρο Αλίμου, έργο που εντάσσεται στα γενικότερα έργα προσπελάσεων προς τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της παραλιακής ζώνης, πρότεινε ο εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Δ. Μπριόλας υποστηρίζει ότι είναι αβάσιμοι οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, που αναφέρονται στην έλλειψη ενιαίας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην παραβίαση του ρυθμιστικού σχεδίου Αθηνών.

Η 37XPONH KAI OI ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Κοίμιζε τα θύματά της

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε χθες η 37χρονη Αννα Αλιφραγκή, η οποία επί δύο έτη είχε διαπράξει περισσότερες από δεκαπέντε κλοπές εις βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά. H 37χρονη πλησίαζε ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα της ερωτικής συνεύρεσης τα οδηγούσε σε ξενοδοχεία ή μετέβαινε σπίτι τους και την κατάλληλη στιγμή έριχνε στο ποτό τους ναρκωτικά χάπια. Οταν πια τα «θύματα» ήταν ανίκανα να αντιδράσουν, έκλεβε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Χθες το μεσημέρι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, ο οποίος άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για κλοπές και αγορά και διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος.

ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ KAI ΑΡΧΑΙΑ

Συνελήφθησαν 6 άτομα στην Κρήτη

Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, καθώς επίσης και αρχαία αντικείμενα, κατασχέθηκαν από άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων στον Αποκόρωνα και τη Κίσσαμο Χανίων. Στο Ροδωπό συνελήφθησαν μία γυναίκα και δύο άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τρία πιστόλια, ένα τυφέκιο, φυσίγγια, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων, μία ξιφολόγχη καθώς και ένα μαρμάρινο κεφάλι γυναικείου αγάλματος και εννέα πήλινα αγγεία ρωμαϊκής εποχής. Επιπλέον, τρία άτομα συνελήφθησαν στη Χιλιομουδού, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων δεκαπέντε ράβδοι δυναμίτιδος, 24 πυροκροτητές, τρία περίστροφα κι ένα τυφέκιο.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Ενα στα πέντε με προβλήματα

Ενα στα πέντε σχολικά αυτοκίνητα τα οποία ελέγχθησαν από συνεργεία της Τροχαίας και της Νομαρχίας Πειραιώς παρουσίαζε ελλείψεις όσον αφορά στον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρες, φαρμακείο κ.ά.), ενώ σε δύο περιπτώσεις οι οδηγοί δεν είχαν επαγγελματική άδεια οδήγησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιώς, κατά το χρονικό διάστημα 11, 12, 15 και 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 113 σχολικά αυτοκίνητα και διαπιστώθηκαν 22 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Απαιτείται ειδική συνταγή

Αναστάτωση και σύγχυση επιφέρει στους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και τους ασθενείς, η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία τα αντιβιοτικά κεφαλοσπορίνες τρίτης γενιάς και οι νεότερες κινολόνες χορηγούνται μόνο με ειδικό έντυπο συνταγής. Οπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά, η εφαρμογή του μέτρου έγινε με προχειρότητα, καθώς το 80% των γιατρών δεν έχει προμηθευτεί τα ειδικά έντυπα, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα αντιβιοτικά.

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ H «ΡΕΜΒΗ»

Ζημιές 80.000 ευρώ

Η «Ρέμβη», το γνωστό κοσμικό ρεστοράν στη N. Κρήνη Θεσσαλονίκης, στο οποίο συνήθιζαν στο παρελθόν να δίνουν συνεντεύξεις Τύπου πρωθυπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί, παραδόθηκε στις φλόγες χθες τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι ζημιές από την πυρκαγιά υπολογίζονται στα 80.000 ευρώ. H «Ρέμβη» τα τελευταία χρόνια είχε αλλάξει πρόσωπο, προσελκύοντας περισσότερο τη νεολαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή