«H 17N ήταν μια αγέλη δολοφόνων»

«H 17N ήταν μια αγέλη δολοφόνων»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O Παύλος Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα με μπλε διαβατήριο των προσφύγων και όχι σαν τον Γιωτόπουλο, που φοβόταν τη σκιά του… Αγαπούσε τον άνθρωπο και όχι τα πτώματα ή τα 45άρια».

Βαρύ χθες το κατηγορώ από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής της οικογένειας του δολοφονηθέντος βουλευτή, Ολγα Τσόλκα και Τάκη Βασιλακόπουλο, όπως βαριά ήταν και η σκιά πάνω από την ελληνική πολιτική ζωή και όχι μόνο στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, όταν ο Παύλος Μπακογιάννης χάθηκε για πάντα.

Τόσο ο κ. Βασιλακόπουλος όσο και η κ. Τσόλκα επέκριναν την οργάνωση, αμφισβητώντας κάθε ίχνος ιδεολογικού υπόβαθρου. «Πρόκειται για πολιτικό τεντιμποϊσμό και όχι για επαναστατική πράξη», τόνισε η συνήγορος, ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος πρόσθεσε ότι οι πράξεις τους χαρακτηρίζονται από δειλία και ανυπαρξία προσωπικότητας το αποκορύφωμα της οποίας φάνηκε με τη δολοφονία Μπακογιάννη. «Επρόκειτο για αγέλη, που δεν έχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό. Πρόκειται για εκ πεποιθήσεως εγκληματίες…», είπε.

Στη συνέχεια των αγορεύσεών τους, οι δύο συνήγοροι έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και σκιαγράφησαν τις προσωπικότητες των A. Γιωτόπουλου, Δημήτρη Κουφοντίνα, Ηρακλή Κωστάρη, Σάββα Ξηρού και Βασίλη Τζωρτζάτου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Μιλώντας για το Δημήτρη Κουφοντίνα, η κ. Τσόλκα έκανε λόγο για έναν άνθρωπο, ο οποίος ασχολείτο αποκλειστικά με τη 17γεγονός που προκύπτει από τα μηνιαία εισοδήματά του και πρόσθεσε: «είναι περήφανος που σκότωσε τον Μπακογιάννη. Εξ ου και χαρακτήρισε την πράξη του αυτή πολιτική. Επί είκοσι χρόνια η βασική του απασχόληση ήταν αυτό το έργο. Διαστρέβλωσε και την πολιτική αλλά και την ιστορία». Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αγόρευσε και ο κ. Αρης Τζανετής, συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του Μιχάλη Βρανόπουλου και τις οικογένειες των Τούρκων Ομέρ Σιπαχίογλου, Γκορκού Τσετίν και Ντενίς Μπουλούκμπασι. O κ. Τζανετής κατέκρινε σφόδρα τις τακτικές τις οργάνωσης, ενώ αναφερόμενος προς τους κατηγορουμένους αμφισβήτησε έντονα την ικανότητα συναίσθησης των πράξεών τους. «Αμφιβάλλω αν ακόμη και σήμερα έχουν καταλάβει τις πράξεις και τη θέση τους».Εύα Καραμανώλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή