AEI – ΤΕΙ: «λουκέτο διαρκείας»

AEI – ΤΕΙ: «λουκέτο διαρκείας»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιπέτεια του «λουκέτου διαρκείας» εισέρχονται από τη Δευτέρα τα AEI και τα ΤΕΙ μετά την απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης για αύξηση στις ετήσιες αποδοχές των πανεπιστημιακών δασκάλων κατά 7%, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου. Εξαίρεση αποτελούν οι φοιτητές επί πτυχίω, για τους οποίους η εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΔΕΠ ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) προτείνει να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις ώστε να μην καθυστερήσουν στα σχέδιά τους (μεταπτυχιακά, στρατιωτικές υποχρεώσεις κ.λπ.).

Ειδικότερα, έπειτα από μπαράζ νέων γενικών συνελεύσεων, έως και χθες η συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους συλλόγων μελών ΔΕΠ των πανεπιστημίων αποφάσισαν να υιοθετήσουν την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΔΕΠ ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) και να προχωρήσουν από τη Δευτέρα σε αποχή διαρκείας από το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ χθες συνεδρίαζε έως αργά το απόγευμα και το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) και, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Τσάκνης, η απόφαση για αποχή διαρκείας εθεωρείτο δεδομένη. Ειδικότερα:

– Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι σύλλογοι του ΕΜΠ, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Παντείου, του ΑΠΘ, των Πανεπιστημίων Πατρών, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Εως χθες αργά το απόγευμα συνεδρίαζε ο σύλλογος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου αναμένονταν να συνταχθούν με τους υπολοίπους συλλόγους ΑΕΙ.

– Σε επίπεδο μεμονωμένων σχολών, ήδη αποχή διαρκείας αποφάσισαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι σύλλογοι της Νομικής, Ιατρικής, Θετικών Επιστημών, Φιλοσοφικής, Γυμναστικής Ακαδημίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Στο ίδιο πλαίσιο συντάχθηκαν οι σύλλογοι της Φιλοσοφικής Σχολής και των Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο.

– Αύριο Κυριακή συνεδριάζει ο σύλλογος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ακολουθούν τη Δευτέρα οι συνεδριάσεις των συλλόγων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, της Οδοντιατρικής Αθηνών, της Νοσηλευτικής Αθηνών και των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Για την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση του συλλόγου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

– Κανονικά γίνονται οι εξετάσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή