Το τραμ, η Caretta – Caretta και ύδρευση Ηγουμενίτσας

Το τραμ, η Caretta – Caretta και ύδρευση Ηγουμενίτσας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέραν των γενικών θεμάτων παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, οι ελεγκτές της E.E. εστίασαν και σε σειρά τοπικών, πλην όμως σημαντικών ζητημάτων, υποχρεώνοντας την ελληνική πλευρά στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη θεραπεία των προβλημάτων:

– Τραμ στην Αθήνα. H E.E. προβληματίστηκε για το χρόνο δημοπράτησης του έργου σε σχέση με την ημερομηνία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. Ζητήθηκε επίσης η κοινοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και εάν εξετάσθηκαν εναλλακτικές λύσεις. H απάντηση έχει ήδη σταλεί στις Βρυξέλλες και αναμένεται το θέμα να κλείσει.

– Προστασία της Caretta-Caretta. H ελληνική πλευρά, που προγραμματίζει συνάντηση πολιτικών παραγόντων του ΥΠΕΧΩΔΕ και της E.E. στη Ζάκυνθο για τη διευθέτηση του ζητήματος, καλείται να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα χάραξης του Αιγιαλού και την προσωρινή του χάραξη στην περιοχή της Δάφνης. Εντός των ημερών, θα αποστείλει αντίγραφα των νομαρχιακών αποφάσεων, πληροφορίες για το φυλάκιο, στοιχεία για τη χρηματοδότηση του Πάρκου. H Επιτροπή θέτει, επίσης, το ζήτημα των αποβλήτων που καταλήγουν στην περιοχή.

– Υδρευση Ηγουμενίτσας. H ελληνική πλευρά προχωρά σε αναδημοπράτηση (!) του έργου, ώστε να αντιμετωπισθεί ως νέο και να καλυφθούν οι παραβιάσεις της νομοθεσίας που επικαλείται η Επιτροπή.

– Φράγματα Πιερίας. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και όπως αναγνώρισε η ελληνική πλευρά «παραβιάζει ευθέως την κοινοτική νομοθεσία». Θα σταλεί απάντηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, μέσω της οποίας το υπ. Γεωργίας και – Περιφέρεια θα δεσμεύονται ότι δεν θα πραγματοποιήσουν τα υπολειπόμενα δύο έργα και θα αναλάβουν την αποκατάσταση της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή