ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΩΣ NA ΚΟΨΕΤΕ TO ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Συμβουλές από ειδικούς και… όσους τα κατάφεραν

Οσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πώς μπορεί να «κοπεί» η κακή συνήθεια του καπνίσματος, αλλά και να γνωρίσουν ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει, μπορούν να παραβρεθούν στη 2η συνάντηση όσων έχουν συμμετάσχει στο Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος του Δήμου Καλλιθέας που πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη, ώρα 12, στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (Ανδρομάχης 30). Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ειδικοί γιατροί πνευμονολόγοι και ψυχολόγοι.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Αντιδρούν σε Π.Δ. του ΥΠΕΧΩΔΕ

Εξυπηρέτηση των ολιγοπωλίων, συρρίκνωση του ανταγωνισμού, αλλά και λουκέτο στις επιχειρήσεις τους «διαβλέπουν» στην πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ για το μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών έργων, οι κλαδικές ομοσπονδίες των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Εκπρόσωποι ηλεκτρολόγων, ψυκτικών, βιοτεχνών αλουμινοκατασκευαστών και υδραυλικών συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Δημοσίων Εργων κ. Γ. Τσακλίδη ζητώντας αναστολή έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και μετά την αρνητική απάντησή του απέστειλαν επιστολή στην κ. Βάσω Παπανδρέου εξαγγέλλοντας παράλληλα απεργιακή κινητοποίηση για τις 26 Ιανουαρίου. Κατά τη συνδικαλιστική τους ηγεσία, το προωθούμενο Π.Δ. εκτινάσσει στα ύψη το κόστος των ιδιωτικών έργων και οδηγεί σε εξόντωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των τεχνικών επαγγελμάτων.

ΧΑΛΚΙΔΑ

Πρόσκρουση πλοίου στον προβλήτα

Στον προβλήτα του λιμένα της Χαλκίδας προσέκρουσε προχθές το βράδυ, κατά τη διέλευση του πορθμού και έχοντας πορεία από Νότο προς Βορρά, το Φ/Γ «ΙΚΑΡΟΣ» με 7μελές πλήρωμα, όλοι Ελληνες, που είναι καλά στην υγεία τους. Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου έως ότου επιθεωρηθεί και κριθεί εάν είναι αξιόπλοο ή μη. Προανάκριση για τα αίτια της πρόσκρουσης του σκάφους στον προβλήτα διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.

ΝΕΚΡΟΣ 82ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ

Βρέθηκε στον ποταμό Ενιπέα

Νεκρός ανασύρθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από τον ποταμό Ενιπέα στα Δεντράκια Φαρσάλων ο 82χρονος Δημοκράτης Φουτσόπουλος, μετά επιχείρηση στην οποία έλαβαν μέρος εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα της 8ης EMAK. O άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια κυνηγιού.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Από βλάβη στον καυστήρα

Βλάβη στον καυστήρα θέρμανσης ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς στο παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, όπου στεγάζονται η μαιευτική και ορθοπεδική κλινική. Υστερα από άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά κατασβέστηκε, χωρίς κάποιος από τους ασθενείς ή τους νοσηλευτές να διατρέξουν τον παραμικρό κίνδυνο. Για προληπτικούς λόγους, αλλά και διότι είχε διακοπεί η θέρμανση, τα βρέφη και οι ασθενείς της ορθοπεδικής κλινικής είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Εργα έως και μεθαύριο

Εως και μεθαύριο Δευτέρα θα συνεχισθούν, τελικά, οι εργασίες επισκευής της γέφυρας του ΗΣΑΠ επί της οδού Σαρανταπόρου στα Κάτω Πατήσια. Αν και οι εργασίες επισκευής της οροφής της γέφυρας έχουν προγραμματισθεί για τις νυκτερινές ώρες (11.00 μ.μ. έως 06.00 π.μ.) αναμένεται να προκύψουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της οδού Σαρανταπόρου. Με ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΧΩΔΕ καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

ΕΥΔΑΠ

Κέντρο Εξυπηρέτησης στο 1022

Στον αριθμό 1022, αντί του 1202 που ίσχυε, θα πρέπει να καλούν εφεξής οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να επικοινωνήσουν με το Κέντρο

Εξυπηρέτησης της επιχείρησης. Στον συγκεκριμένο αριθμό ιδιώτες και επιχειρήσεις μπορούν να αναφέρουν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης ή να παίρνουν χρηστικές πληροφορίες για τον λογαριασμό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή