Κατέληξε νεαρή από εγκεφαλίτιδα

Κατέληξε νεαρή από εγκεφαλίτιδα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου της νεαρής γυναίκας που υπέκυψε έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οι πιθανότητες να είχε προσβληθεί από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια δεν έχουν διευκρινιστεί καθώς για τη διάγνωση αυτή απαιτούνται ειδικές-μετά θάνατον- εξετάσεις τις οποίες, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας κ. Δημ. Ψαρούλης, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας δεν είναι σε θέση να διενεργήσουν λόγω έλλειψης υποδομής. Τέτοιες δυνατότητες, εξηγεί, υπάρχουν μόνον σε εργαστήρια της Γερμανίας που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» πάντως ζήτησε την ιατροδικαστική εξέταση της νεαρής γυναίκας αλλά ώς χθες δεν είχε ενημερωθεί για το αποτέλεσμα που αφορά την αιτία θανάτου. Ωστόσο από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία χορηγήθηκε πιστοποιητικό θανάτου για την ταφή χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το είδος εγκεφαλοπάθειας, που προκάλεσε το θάνατο στη νεαρή γυναίκα.

Η 26χρονη από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις αρχές Δεκεμβρίου είχε εμφανίσει πυρετό και ισχυρό πονοκέφαλο. Επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Βέροιας. H κατάστασή της ωστόσο επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύτηκε σε κωματώδη κατάσταση στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 11 Δεκεμβρίου. Οι εκτιμήσεις των γιατρών του νοσοκομείου μετά μια σειρά εξετάσεων ήταν ότι επρόκειτο για μια συνήθη εγκεφαλίτιδα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.°

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή