Νίκη (χωρίς αντίκρισμα;) κατοίκων για το Θων

Νίκη (χωρίς αντίκρισμα;) κατοίκων για το Θων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εισήγηση προς το E΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της κ. Αικ. Σακελλαροπούλου για το κτήμα Θων έκανε τους κατοίκους των Αμπελοκήπων να αναθαρρήσουν αναμένοντας πλέον την οριστική απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει αύριο για το ίδιο θέμα. H Σύμβουλος της Επικρατείας πρότεινε να κριθούν δεκτές οι προσφυγές που υπέβαλαν πολιτιστικοί και τοπικοί σύλλογοι και να ακυρωθεί τόσο το Προεδρικό Διάταγμα, που επέτρεψε την ανέγερση οικοδομής στο κτήμα Θων όσο και η οικοδομική άδεια, που χορηγήθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία του κ. Μπάμπη Βωβού για το οκταώροφο κτίριο.

Επιπλέον, η εισήγηση θεωρεί παράνομη και την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και διαπιστώνει ότι η πολεοδόμηση δεν σεβάστηκε την αρχή τη αναλογικότητας, καθώς κινήθηκε με γνώμονα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. «Αν τελικά εφαρμοστεί η νομοθεσία, η άδεια θα πρέπει να ακυρωθεί, ενώ αν το ΣτΕ απορρίψει την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, τότε και η πολυκατοικία της Κηφισίας 5 δεν θα κατεδαφιστεί», λέει στην «K» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αμπελοκήπων κ. Στέλιος Δημητριάδης. «Ακόμη πάντως κι αν η απόφαση του Συμβουλίου κάνει δεκτές τις προσφυγές μας είναι σχεδόν απίθανο να κατεδαφιστεί το κτίριο του Βωβού. Αν η απόφαση βασιστεί σε μη αναστρέψιμη επιχειρηματολογία, τότε ο επιχειρηματίας ίσως κληθεί να πληρώσει σημαντικά χρηματικά πρόστιμα στην πολιτεία αλλά και αποζημιώσεις στους κατοίκους της περιοχής. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο κατασκευαστής δεν έχει αφήσει τον προβλεπόμενο χώρο για πράσινο». H συντονιστική επιτροπή συλλόγων για την προστασία των ελεύθερων χώρων σχεδιάζει μαζικές κινητοποιήσεις και για το ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, καθώς αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο χωροθέτησής του στο Γουδί. H Επιτροπή τάσσεται υπέρ της πρότασης που έχει υποστηρίξει η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντ. Μπακογιάννη για κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή του Ελαιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή