Χιόνια και κρύο μετά τις πλημμύρες

Χιόνια και κρύο μετά τις πλημμύρες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τσουχτερό κρύο και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι, ενώ από χθες -αναμένεται έως και το ερχόμενο Σάββατο- ο υδράργυρος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ετσι, μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες και σπίτια κυρίως στους νομούς Λάρισας, Καβάλας και Ξάνθης, έρχονται ισχυροί βοριάδες, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Πτώση θερμοκρασίας

Για σήμερα, οι προγνώσεις της EMY κάνουν λόγο για πολύ ισχυρούς βοριάδες που κατά τόπους θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα. Στην Αττική συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ -1 και 1 βαθμό Κελσίου και ενδέχεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στην πόλη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου η μέση θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους, το τσουχτερό κρύο και ο παγετός θα διατηρηθούν έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ηδη, σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης έχουν προκαλέσει οι χθεσινές χιονοπτώσεις. Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εξοπλισμένα τα οχήματα στο ορεινό δίκτυο της Καστοριάς, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες και από το 12ο μέχρι το 25ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 20ό μέχρι το 31ο της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτζίου, και της επαρχιακής οδού Αετού-Νυμφαίου. Στη Δράμα, άνοιξε ο δρόμος για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Το ίδιο ισχύει και στην επαρχιακή οδό Δράμας-Λιβαδερού. Στους νομούς Λάρισας και Ξάνθης, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Στην περιοχή του Αγιόκαμπου Λαρίσης πλημμύρισαν καλλιέργειες και σπίτια, ενώ χρειάστηκε η συμβολή ειδικών συνεργείων για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου από βράχους και λάσπες. Στην Ξάνθη, τέλος, και συγκεκριμένα στην Ηλιόπετρα και την Κεντητή, τα νερά των χειμάρρων κάλυψαν δρόμους και αγροτικές εκτάσεις, ενώ απείλησαν ποιμνιοστάσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή