Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στη Μαρία Ρεζάν

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στη Μαρία Ρεζάν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το βάρος βαθιάς συγκίνησης και ανείπωτης θλίψης συγγενείς και φίλοι είπαν χθες το τελευταίο αντίο στη Μαρία Ρεζάν, μίας από τις μεγάλες προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», σε ηλικία 83 ετών. H κηδεία της «αγαπημένης Μαρίας Ρεζάν που έφυγε έτσι… χωρίς πρόγραμμα», όπως χαρακτηριστικά ανήγγειλαν το θάνατό της οι δικοί της άνθρωποι, τελέστηκε στο A΄ Νεκροταφείο Αθηνών παρουσία ανθρώπων του Τύπου και της πολιτικής.

Αγωνίστρια

«Ησουν μια μοναχική αγωνίστρια που είχες την ατυχία να κρατάς το λαχνό του ανθρώπου πάνω στον οποίο στηρίζονται όλοι οι υπόλοιποι. Πήραμε από εσένα απαντήσεις που θα μας συνοδεύουν στο δικό μας ταξίδι, άραγε όμως θα καταλάβεις ποτέ τι μεγάλο δώρο είναι να λέμε το όνομά μας και να μας ρωτούν αν είμαστε παιδιά της Μαρίας Ρεζάν;», ανέφερε στον επικήδειο λόγο ο πρωτότοκος γιος της.

«Η δημοσιογραφική οικογένεια σε αποχαιρετά με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε θαυμάζουμε γιατί υπήρξες πραγματικά μεγάλη και γιατί απέδειξες ότι ο δημοσιογραφικός λόγος μπορεί να είναι ουσιαστικός και παρεμβατικός», είπε μεταξύ άλλων στο δικό του λόγο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, της οποίας το 1984 η Μαρία Ρεζάν υπήρξε η πρώτη γυναίκα μέλος του Δ.Σ.

Αποσπάσματα

Κατά τη διάρκεια της τελετής ακούστηκαν αποσπάσματα παλαιότερων εκπομπών της θυμίζοντας για λίγο στους συγκεντρωμένους τη βραχνή και αγαπημένη φωνή της, ενώ το ταξίδι προς την τελευταία της κατοικία έγινε υπό τους ήχους της αγαπημένης της μελωδίας, του Ave Μaria.

Τη νεκρώσιμο ακολουθία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων από τον πολιτικό κόσμο οι κ.κ. Π. Ευθυμίου, Θ. Ρουσόπουλος, Π. Παυλόπουλος, N. Κωνσταντόπουλος, B. Πολύδωρας, M. Γλέζος, B. Κοντογιαννόπουλος, η κ. Ελένη Κούρκουλα κ.ά.

«Να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε η Μαρία Ρεζάν» κάλεσε τους νεότερους δημοσιογράφους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών με χθεσινή ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή