Προσθαλάσσωση ελικοπτέρου χωρίς θύματα

Προσθαλάσσωση ελικοπτέρου χωρίς θύματα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τύχη βουνό» είχαν οι δυο επιβαίνοντες στο ελικόπτερο της εταιρείας «Αεροσέρβις» το οποίο χθες το πρωί πραγματοποίησε προσθαλάσσωση στην περιοχή του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Ο εκπαιδευτής Γιάννης Κοκκινόπουλος και ο εκπαιδευόμενος Αριστείδης Πανταζόγλου αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος χρησιμοποιώντας τα ατομικά σωσίβιά τους κατάφεραν, μετά την προσθαλάσσωση, κολυμπώντας να βγουν σώοι στη στεριά.

Εκπαιδευτική πτήση

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση με τελικό προορισμό την περιοχή του Αγίου Κοσμά. Ομως, στις 11.10 π.μ. και ενώ ίπτατο πάνω από την Βουλιαγμένη, εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα στην πίσω έλικα με αποτέλεσμα ο χειριστής να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από τη στεριά. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν δυο πλωτά του Λιμενικού καθώς και ένα ελικόπτερο super puma αλλά οι δύο άντρες είχαν προλάβει να βγουν μόνοι τους στη στεριά. Το ελικόπτερο, αμέσως μετά την προσθαλάσσωση βυθίσθηκε και «κάθισε» στο βυθό, γεγονός που βοηθάει στο έργο ανέλκυσής του προκειμένου να διαπιστωθούν από πραγματογνώμονες τα αίτια της πτώσης του.

Οι δυο διασωθέντες οδηγήθηκαν στο Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης για να δώσουν κατάθεση ενώ ο εκπαιδευτής, όπως προβλέπεται από το νόμο θα υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Για διάσωση

Η εταιρεία «Αεροσέρβις» έχει αναλάβει, ύστερα από σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, να εκπαιδεύσει 14 αξιωματικούς του Λιμενικού σαν κυβερνήτες και συγκυβερνήτες ελικοπτέρων ώστε να έχουν στο ενεργητικό τους ώρες πτήσεων πριν αναλάβουν την ευθύνη των πέντε νέων ελικοπτέρων (τύπου DOFEAS-365-M3) της εταιρείας «Eurocopter» που πρόκειται να προμηθευθεί το Λιμενικό Σώμα μέσα στον επόμενο μήνα. Τα ελικόπτερα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για διάσωση και αστυνόμευση. Τα νέα ελικόπτερα είναι δικινητήρια με μεταφορική ικανότητα 12 ατόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή