Οι αιτήσεις αποφοίτων για AEI – TEI

Οι αιτήσεις αποφοίτων για AEI – TEI

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα διαδικαστικά ζητήματα αρχίζει από τον Φεβρουάριο ο μαραθώνιος των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου πρέπει να υποβάλουν αίτηση -στο πλησιέστερο Ενιαίο Λύκειο- όσοι απόφοιτοι παλαιότερων ετών επιθυμούν να συμμετάσχουν στις φετινές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών που θέλουν να δώσουν εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλουν:

– Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή άλλου ισότιμου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Την πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης, που κατέχουν από το προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι Βεβαίωσης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Πέρυσι, συνολικά 17.200 απόφοιτοι παλαιότερων ετών ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, διεκδικώντας μαζί με τους 76.700 τελειόφοιτους του 2003 μία από τις 65.500 θέσεις.

Επίσης, μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση οι ακόλουθες κατηγορίες υποψηφίων:

– Οι μαθητές ημερήσιων και εσπερινών Ενιαίων Λυκείων που επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα ή να είναι υποψήφοι για τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Λυκείων, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

– Οσοι -χωρίς εξετάσεις και διατηρώντας τη βαθμολογία τους- επιθυμούν να διεκδικήσουν μία εκ του 10% των θέσεων για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και για τις Σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή