ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ OI ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ

Κρατούσαν κλειδωμένο τον γέροντα πατέρα

Δύο αδελφές παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι είχαν κλειδώσει σε ένα δωμάτιο εξοχικής κατοικίας στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης τον 83χρονο πατέρα τους. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι αστυνομικοί οι οποίοι πήγαν στο σπίτι ειδοποιημένοι από γείτονες που άκουγαν τον ηλικιωμένο να καλεί σε βοήθεια βρήκαν τον άτυχο 83χρονο υποσιτισμένο κι εξασθενημένο, ενώ στο χώρο όπου βρισκόταν οι συνθήκες υγιεινής ήταν άθλιες.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Δύο δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 74 γραμμαρίων βρήκαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε I.X. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τα δύο άτομα και σε μπλόκο στη διασταύρωση Καρδίας – Νέας Μηχανιώνας βρήκαν τα ναρκωτικά, καθώς και 5.080 ευρώ τα οποία προέρχονται από πωλήσεις ναρκωτικών. Οι δύο συλληφθέντες, τα στοιχεία των οποίων δεν ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, ομολόγησαν ότι αγόρασαν την ηρωίνη από Αλβανό στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Οι άνδρες της Ασφάλειας έπειτα από έρευνα κατάφεραν να συλλάβουν και τον αλλοδαπό προμηθευτή τους.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

Διαβεβαίωση δημάρχου προς γονείς

Εγγραφη διαβεβαίωση ότι η συναίνεση της σχολικής κοινότητας (Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων και μαθητές) είναι «απαραίτητη προϋπόθεση οιασδήποτε κατασκευής στον χώρο του Σχολείου», έδωσε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης στη Διεύθυνση του 5ου Λυκείου N. Σμύρνης και στον Σύλλογο Γονέων. Το ίδιο υποσχέθηκε χθες προφορικά και στο 15μελές συμβούλιο των μαθητών. H σχολική κοινότητα αντιδρά στην ανέγερση ογκώδους κλειστού γυμναστηρίου, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του αύλειου χώρου του σχολείου. Προτείνει δε, ό,τι κατασκευασθεί να είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα του χώρου. Χθες οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, όπου διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο σχέδιο.

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΓΑ

Απλοποιούνται οι διαδικασίες

Την απλοποίηση των διαδικασιών συνταγογράφησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, με την κατάργηση της θεώρησης των συνταγών η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 60 ευρώ, ζητούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου. Σε επιστολή τους προς τον ΟΓΑ, οι σύλλογοι επισημαίνουν ότι το 40% των συνταγών που αναγράφονται καθημερινά χρειάζονται θεώρηση, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά να υφίσταται ταλαιπωρία εφόσον αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (έως και 50 χλμ.) υπό άσχημες καιρικές συνθήκες για να αναζητήσουν ελεγκτή του ΟΓΑ.

ΚΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟΥ

Φορτηγό πλοίο σε αβαθή

Σε αμμώδη αβαθή της θαλάσσιας περιοχής όρμου Καρύστου Ευβοίας προσάραξε χθες το πρωί το φορτηγό πλοίο «TK BREMEN», σημαίας Μάλτας. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 20 αλλοδαποί ναυτικοί είναι κενό φορτίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει υποστεί ρήγμα. Ωστόσο, η Λιμενική Αρχή Καρύστου απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου έως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή