Επεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών – τραυματίσθηκαν τέσσερις

Επεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών – τραυματίσθηκαν τέσσερις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Φόβους ότι την επόμενη φορά θα θρηνήσουν θύματα εκφράζουν μαθητές, γονείς και διδακτικό προσωπικό στο Ενιαίο Γυμνάσιο-Λύκειο Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια του μαθήματος έπεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών, για δεύτερη φορά από τότε που λειτουργεί το σχολείο στο συγκεκριμένο κτίριο.

Από την πτώση των σοβάδων τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις μαθητές της A΄ Λυκείου, οι τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου έως το βράδυ παρέμεναν για προληπτικούς λόγους.

Η αίθουσα διδασκαλίας στην οποία σημειώθηκε το ατύχημα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του σχολικού κτιρίου και η έκταση των σοβάδων που αποκολλήθηκαν από το ταβάνι είναι περίπου δύο τετραγωνικά μέτρα. Οι σοβάδες έπεσαν πάνω σε μαθητές των τελευταίων θρανίων της μεσαίας σειράς κι, όπως ανέφερε μαθήτρια της τάξης, στην αρχή επικράτησε πανικός κι όλοι βγήκαν τρομαγμένοι από το κτίριο. Οι καθηγητές έτρεξαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε μαθητές που είχαν χτυπήσει ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

«Αυτήν τη φορά τα παιδιά στάθηκαν τυχερά», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Χρύσα Νάκου. «Την επόμενη φορά όμως τι θα γίνει;»

Το ερώτημα των γονέων απευθύνεται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς, όπως επιβεβαίωσε και η διευθύντρια του Λυκείου, είναι η δεύτερη φορά που πέφτουν σοβάδες στο σχολείο. Το κτίριο κατασκευάστηκε προ εξαετίας αλλά κάποιες κακοτεχνίες καθώς και το προηγούμενο συμβάν έκαναν τους αρμοδίους του σχολείου να αποστείλουν σχετικό υπόμνημα ζητώντας την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης. Καμία ενέργεια όμως δεν έγινε μέχρι χθες το πρωί, οπότε… ξανάπεσαν οι σοβάδες. Οπως έγινε γνωστό μετά το περιστατικό, ο δήμος έστειλε συνεργείο για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πάντως, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που καταγράφεται ατύχημα με παιδιά εξ αιτίας πτώσης σοβάδων. Στις 14 Νοεμβρίου, στη Μελίκη Ημαθίας, ένα 5χρονο κοριτσάκι κατά τη διάρκεια προπόνησης με ομάδα ενόργανης γυμναστικής είχε τραυματιστεί σοβαρά από πτώση σοβάδων μέσα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μελίκης. H μικρούλα υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα και χρειάστηκε πολυήμερη νοσηλεία σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή