ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TEI ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι έκτακτοι απειλούν με κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι έκτακτοι διδάσκοντες του TEI Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Πρόκειται για συνολικά 700 άτομα σε σύνολο 1.100 διδασκόντων στο TEI Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα TEI της χώρας. Οπως ανέφερε χθες στην «K» ο πρόεδρος του Συλλόγου τους κ. Σταμάτης Γαργαλιάνος δεν έχουν πληρωθεί από τότε που προσελήφθησαν, ούτε έχουν λάβει το δώρο Χριστουγέννων. «Βρισκόμαστε σε μεγάλη αβεβαιότητα. Ολοι παίρνουν κάτι για να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές, εμείς ούτε τώρα μπορέσαμε να βρούμε τη χαμένη αξιοπρέπειά μας», τόνισε. Αποτέλεσμα είναι να γίνεται κανόνας η καθυστερημένη καταβολή των -έτσι κι αλλιώς πενιχρών- μισθών τους. Σύμφωνα με τον κ. Γαργαλιάνο, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνέλευση την επόμενη Τετάρτη για να αποφασίσει για την έναρξη κινητοποιήσεων.

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Το θύμα κατάφερε να ξεφύγει

Μια περίεργη υπόθεση ληστείας με (ενδεχόμενη) απόπειρα απαγωγής είδε χθες το φως της δημοσιότητας, μετά καταγγελία του 35χρονου παθόντα κ. Θοδ Κουρουκλή. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς, χθες τα ξημερώματα και ενώ πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από υπόγειο πάρκινγκ της οδού Αγησιλάου 4, τέσσερα άτομα του επιτέθηκαν και αφού του πήραν 300 ευρώ, τον επιβίβασαν με τη βία στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκαν από το σημείο. Στη συμβολή των οδών Μητροδώρου και Αθηνών, ο παθών άνοιξε την πόρτα και διέφυγε, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε το I.X. εγκαταλειμμένο στη Λεωφόρο Αθηνών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Νέες συγκεντρώσεις

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας καθώς διεκδικούν τον χαρακτηρισμό της εργασίας τους ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, καθώς και τη ρύθμιση των συνταξιοδοτικών και οικονομικών τους αιτημάτων. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες των Εργαζομένων στα σώματα Ασφαλείας απειλούν πανελλαδικές συγκεντρώσεις των ενστόλων, αρχής γενομένης στις 29 Ιανουαρίου στο Κιλκίς (εκλογική περιφέρεια του υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Γεώργιου Φλωρίδη) και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου στα Χανιά (εκλογική περιφέρεια του υπουργού Οικονομικών κ. Νίκου Χριστοδουλάκη).

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Προκήρυξη διαγωνισμού

Κάνοντας αναφορά στις 330 συμμετοχές από ελληνικά και διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία αλλά και στην προϋπόθεση διαλόγου με τους τοπικούς φορείς, το ΥΠΕΧΩΔΕ επαναφέρει την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού σε συνδυασμό με τη δόμηση 1.000 στρεμμάτων της έκτασης. H προκήρυξη του διαγωνισμού φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ, όπως επιμένει το υπουργείο, «η αξιοποίηση των 1.000 στρεμμάτων (σ.σ. κατασκευή κατοικιών, εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείου!) θα εξασφαλίσει τη δημιουργία και συντήρηση όχι μόνο του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, αλλά και άλλων ελεύθερων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας».

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΗ

Αγνωστο το ποσό της λείας

Ληστεία στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων, στην οδό Νικ. Πλαστήρα 103 σημειώθηκε χθες, στη 1.30 μ.μ. Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό και άρπαξαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή