«Παιδικά» γκαζάκια σε σχολείο της Πεύκης

«Παιδικά» γκαζάκια σε σχολείο της Πεύκης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση και ανησυχία προκλήθηκε χθες το πρωί στο 1ο Λύκειο Πεύκης, μετά τον εντοπισμό εμπρηστικού μηχανισμού στα σκαλιά του δευτέρου ορόφου και ενώ όλοι οι μαθητές βρίσκονταν ήδη στις τάξεις τους.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν συνέτρεχε σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς επρόκειτο ή για ερασιτεχνικό μηχανισμό που δεν επρόκειτο να εκραγεί ή για κακόγουστη μαθητική φάρσα.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με το οποίο προειδοποιούσε για ύπαρξη βόμβας εντός του σχολικού κτιρίου.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Αμεσης Δράσης καθώς και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (TEEM) και αφού εκκένωσαν το σχολείο, εντόπισαν και κατέστρεψαν το ύποπτο δέμα, προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξη. Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο μηχανισμός απετελείτο από 3 γκαζάκια, καλώδια και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και δεν επρόκειτο να αναφλεγεί.

Οι αξιωματικοί των TEEM προτίμησαν να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη περισσότερο για λόγους αυξημένης ασφάλειας, παρά γιατί συνέτρεχε σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η οποία έχει την ευθύνη των ερευνών, μιλώντας στην «K» υποστήριξαν ότι το πιθανότερο είναι να πρόκειται για φάρσα μαθητών και δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών στηρίζονται στο γεγονός ότι η φωνή του αγνώστου που προειδοποίησε για την τοποθέτηση της βόμβας παρέπεμπε σε νεαρής ηλικίας άτομο.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στο ίδιο σχολείο εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, οι οποίοι μάλιστα είχαν αναφλεγεί προκαλώντας ευτυχώς μόνον υλικές ζημιές.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τρεις υπόπτους για τις εκρήξεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ξεπερνούν τις 60 οι επιθέσεις με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη απο πέρυσι, 57 από αυτές σημειώθηκαν τον περασμένο χρόνο και 7 από τις αρχές του νέου έτους. Και μπορεί να μην έχει υπάρξει έως τώρα το «μεγάλο χτύπημα», στις Αρχές όμως κυριαρχει κλίμα ανησυχίας.

Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με τέτοια συχνότητα και κάτω από τη μύτη της αστυνομίας;

Στην ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι πρόκειται για κάποια ολιγομελή ομάδα φοιτητών -δύο άνδρες και μία γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες που διαθέτει η Ασφάλεια-που δρα απρόβλεπτα, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των Αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή