Αγρια συμπλοκή MAT – οικοδόμων

Αγρια συμπλοκή MAT – οικοδόμων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη επέμβαση των MAT στην Αχαΐα μέσα σε ένα 48ωρο. Μετά την προχθεσινή σύγκρουση δυνάμεων των MAT με αγρότες στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, όταν οι ένστολοι διέλυσαν το μπλόκο των αγροτών, χθες άνδρες των MAT συγκρούστηκαν με τους οικοδόμους της Πάτρας, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Νομαρχίας και να διαμαρτυρηθούν στον νομάρχη για τον θάνατο Αλβανού εργάτη σε εργοτάξιο της πόλης. Μάλιστα η χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς προκάλεσε την έντονη αντίδραση του νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον αστυνομικό διευθυντή Δημήτρη Καρρά, τον οποίο κατηγορεί για ψευδή διαβεβαίωση ως προς τη ρίψη χημικών όπως υποστηρίζει. Παράλληλα, ζητεί με την ίδια επιστολή από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Οι οικοδόμοι της Πάτρας πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία με αφορμή τον θάνατο του 37χρονου εργάτη κατά την επέκταση δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας, διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια. Μετά τη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, οι οικοδόμοι έκαναν πορεία με προορισμό τη Νομαρχία. Φθάνοντας έξω από το κτίριο επεχείρησαν να ανέβουν στο γραφείο του νομάρχη κρατώντας-συμβολικά- ένα φέρετρο. Τότε συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι άνδρες των MAT έκαναν χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους οικοδόμους. Οπως υποστήριξαν οι τελευταίοι, τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ τραυματίες υπήρξαν και από την πλευρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν παράνομες ενέργειες εκ μέρους αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή