Πάρκο και αθλοπαιδιές στον παλαιό Ιππόδρομο

Πάρκο και αθλοπαιδιές στον παλαιό Ιππόδρομο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προεκλογική επίδειξη αισιοδοξίας και εντός του πλαισίου των ψηφοθηρικών επισκέψεων και εγκαινίων, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου εξέφρασε τη σιγουριά ότι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Φαληρικό Ορμο θα εγκαινιαστούν από το ΠΑΣΟΚ. H ίδια, επισκεπτόμενη για άλλη μια φορά τα εργοτάξια των ολυμπιακών έργων, είπε ότι «θα κάνουμε εγκαίνια όχι μόνο σ’ αυτά αλλά σε πάρα πολλά έργα που θα έχουν σχέση με τους Αγώνες αλλά και σε άλλα που δεν θα έχουν σχέση με αυτούς και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε». H υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αναφέρθηκε και στη μετα-ολυμπιακή χρήση του χώρου του παλαιού Ιπποδρόμου (έκταση 220 στρεμμάτων) και δήλωσε ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο Καλλιθέας, προκειμένου να αξιοποιηθεί με χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει χώρο συγκέντρωσης του κοινού. Οι όροι, βεβαίως, και οι τρόποι υλοποίησης του σχεδίου θα αποφασιστούν σε συνεργασία με το Δήμο, το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Οργανισμό της Αθήνας. «Θα έχουμε μιαν άλλη Αθήνα αφού με όλα τα έργα που γίνονται στην παραλία, με το τραμ και τους νέους δρόμους, η περιοχή αναβαθμίζεται και διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση», είπε η κ. Παπανδρέου.

Τα έργα καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2004.

Την ικανοποίησή του για την μετα-ολυμπιακή χρήση του χώρου του παλαιού Ιπποδρόμου εξέφρασε και ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. K. Ασκούνης. «Περιμένουμε το επόμενο βήμα που θα είναι η παραχώρηση του οικοπέδου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στον Δήμο μας. Και αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, ο χώρος θα λάβει υπερτοπικό χαρακτήρα και θα ωφεληθούν όχι μόνον οι πολίτες της Καλλιθέας αλλά και των όμορων Δήμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή