Ρουκέτα και εκρηκτικά σε σπίτι

Ρουκέτα και εκρηκτικά σε σπίτι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται από χθες τα όπλα και τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν κρυμμένα σε «μικρό οπλοστάσιο», στην περιοχή του Μενιδίου. Οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν έχουν καταλήξει για την ώρα σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πιθανή χρήση των κατασχεθέντων υλικών και συνεχίζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις έρευνες.

Το οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε σε ειδική κρύπτη, στην ταράτσα διώροφης μονοκατοικίας στην περιοχή του Μενιδίου, όπου διέμεναν τρεις ομογενείς από το Καζακστάν μαζί με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν ένας εκτοξευτήρας αντιαρματικών ρουκετών μιας χρήσης, με μία ρουκέτα στο εσωτερικό του, οκτώ τεμάχια εκρηκτικής ύλης TNT, συνολικού βάρους 2.036 γραμμαρίων, ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης TNT προερχόμενο από γόμωση στρατιωτικού πυρομαχικού, βάρους 782 γραμμαρίων, 726 γραμμάρια κίτρινης σκόνης -πιθανότατα εκρηκτικής ύλης- καθώς και δύο διαφορετικά είδη φιτιλιού.

Οι τρεις ομογενείς συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ένας ακόμη, μέλος της ίδιας οικογένειας.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα όπλα και τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν στο Μενίδι πριν από περίπου πέντε μήνες, ενώ εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η μεταφορά έγινε ύστερα από υπόδειξη 30χρονου ομογενούς, που κρατείται στις φυλακές για ληστείες. Τα κατασχεθέντα «πυρομαχικά» είναι ανατολικής προέλευσης, πιθανότατα κλεμμένα από στρατόπεδα χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέκλεισαν την πιθανότητα τα ευρήματα να σχετίζονται με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πιθανό ενδεχόμενο είναι οι συλληφθέντες να ανήκουν στη ρωσική μαφία και να εμπλέκονται σε κυκλώματα εμπορίας όπλων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι τα όπλα και τα εκρηκτικά παρέμεναν κρυμμένα για πέντε ολόκληρους μήνες, κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, εξετάζονται τα ενδεχόμενα ο κρατούμενος ομογενής να σχεδίαζε να δραπετεύσει «στήνοντας» επίθεση αντιπερισπασμού εναντίον των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας ή να εμπλέκεται σε κυκλώματα της νύχτας και να προετοίμαζε επίθεση στο πλαίσιο «επιχείρησης» ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή