Σε αναβρασμό οι αγρότες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται η αντίδραση του αγροτικού κόσμου καθώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες στην πράξη ακυρώνονται. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στον Τύρναβο και την Καβάλα, ενώ από Δευτέρα αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Χθες, αγρότες που συγκεντρώθηκαν από τα γύρω χωριά στον Τύρναβο απέκλεισαν για περίπου τρεις ώρες το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία της πόλης, διεκδικώντας να τους καταβληθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τον παγετό σε αμπέλια και δενδρώδεις καλλιέργειες. Για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες αγρότες στο Χρυσοχώρι Νέστου Καβάλας. Την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων και τα προβλήματα που δημιουργεί, επεσήμανε ο υπεύθυνος του τομέα Γεωργίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Ευ. Μπασιάκος. Οπως τόνισε «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επεκτείνει την κάλυψη των ασφαλιστικών κινδύνων αλλά προχωρεί σε υπερχρέωση του ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) με 170 δισ. δρχ. αρνούμενη να τον στηρίξει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ υποεκτιμά το ύψος των ζημιών».

Τη Δευτέρα, αγρότες του νομού Μαγνησίας θα μεταβούν στο Βόλο όπου προγραμματίζουν να αποκλείσουν την Νομαρχία, ενώ οι ελαιοπαραγωγοί της Αιγιαλείας θα συγκεντρωθούν προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή