Κύκλωμα πάνω σε πλοίο «φάντασμα»

Κύκλωμα πάνω σε πλοίο «φάντασμα»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που χρησιμοποιούσαν για τις δουλειές τους ένα πλοίο… φάντασμα με το όνομα «Ναννά», το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένο σε κανένα νηολόγιο, βρίσκονται από χθες στα χέρια των λιμενικών αρχών.

Οι διωκτικές αρχές έφθασαν στο κύκλωμα όταν αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν 150 λαθρομετανάστες στην περιοχή της Αργολίδας. Οι λαθρομετανάστες στις καταθέσεις τους έδωσαν στοιχεία του σκάφους γεγονός που κινητοποίησε τις Λιμενικές αρχές και ύστερα από έρευνες τεσσάρων ημερών εντόπισαν το ύποπτο σκάφος ανοιχτά του νησιού Αγκίστρι.

Κατά πληροφορίες, ύστερα από έρευνα των αντρών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προέκυψε ότι το κατασχεθέν σκάφος με το φερόμενο όνομα «Ναννά» και σημαία Τόνγκο, χρησιμοποιούσε πλαστά ναυτιλιακά έγγραφα νηολογίου που αντιστοιχούσαν στο πλοίο «Αννα I» το οποίο όμως είχε διαγραφεί από τα νηολόγια της συγκεκριμένης χώρας στις 3 Ιουλίου του 2003 και είχε ήδη διαλυθεί στα ναυπηγεία Ali Aga της Τουρκίας.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το επίσης λαθρεμπορικό σκάφος «Nancy», με σημαία Συρίας, το οποίο ήταν γνωστό στην ασφάλεια του ΥΕκαι το οποίο είναι το… αδελφό πλοίο με το «Αννα I» και το οποίο είχε αλλάξει όνομα στις 25 Οκτωβρίου του 2003 σε «Rajiv». Οι άνθρωποι του κυκλώματος εκμεταλλεύονταν την ομοιότητα των δυο σκαφών για να μπορούν να φέρνουν εις πέρας τις παράνομες δουλειές τους έως ότου έπεσαν στα «δίχτυα» των Λιμενικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή