Ικανοποίηση φαρμακοποιών από τις εξαγγελίες Ν.Δ.

Ικανοποίηση φαρμακοποιών από τις εξαγγελίες Ν.Δ.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά είναι τα σχόλια των φαρμακοποιών της χώρας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία και ειδικότερα για τον άξονα που αφορά στο Φάρμακο. O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι «εξαγγελίες της Ν.Δ. βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση», ενώ παράλληλα συμφωνεί με την κατάργηση της λίστας συνταγογραφούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία φαρμάκων, καθώς όπως υποστηρίζει αυτό «δίνει το δικαίωμα στους ασφαλισμένους να έχουν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα». Οσον αφορά στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, που αποτελεί πρόταση της Ν.Δ., αυτή κρίνεται από τους φαρμακοποιούς ως «αναγκαία» προκειμένου να είναι ασφαλέστερη και ποιοτικότερη η κυκλοφορία των φαρμάκων. Αλλο σημείο του προγράμματος που βρίσκει σύμφωνο τον ΠΦΣ είναι και η καθιέρωση του συστήματος ταυτότητας των φαρμακευτικών προϊόντων «barcode» και η δημιουργία μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κράτους, φαρμακευτικών επιχειρήσεων και συναφών κλαδικών συλλογικών οργανώσεων. Καταλήγοντας ο ΠΦΣ, χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως θετικό να υπάρχουν από όλα τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου.

Σε αντίθετο κλίμα κυμαίνεται η ανακοίνωση του αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα και άλλων μελών του Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, «αντί να προτείνεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου της Υγείας (κτιριακές υποδομές, εξοπλισμός, παραοικονομία, ελλείψεις προσωπικού κ.ά.), και η επέκταση του ΕΣΥ στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, την πρόληψη κ.ά., γίνεται λόγος για διάλυση του ΕΣΥ». Επιπλέον, διαφωνούν με την επαναφορά θεσμών που, όπως υποστηρίζουν, απέτυχαν παταγωδώς το 1990-1993 και επέφεραν επιπλέον οικονομικά βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή