Στην E.E. η από αέρος ηχορρύπανση

Στην E.E. η από αέρος ηχορρύπανση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επισήμανση του προβλήματος της αυξημένης ηχορρύπανσης στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που βρίσκονται γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά τη διαδικασία προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων, προχώρησε η αρμόδια επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Loyola de Palacio και πρότεινε την αναζήτηση νέων αεροδιαδρόμων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επίτροπος προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥκ. Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος είχε κοινοποιήσει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις καταγγελίες τοπικών φορέων και κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που πλήττονται άμεσα. Οι κάτοικοι, όπως και στο παρελθόν έχει καταγράψει η «K», διαμαρτύρονται έντονα για την ηχορρύπανση, υποστηρίζοντας ότι τα αεροπλάνα, προκειμένου να κερδίσουν λίγο χρόνο και καύσιμα, αντί να κάνουν ελιγμούς πάνω από τη θάλασσα, κάνουν τους ελιγμούς πάνω από κατοικημένες περιοχές επιβαρύνοντας συνοικίες με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους. H κ. De Palacio, αφού αναφέρθηκε στην ύπαρξη σοβαρού προβλήματος, ζήτησε να ληφθούν μέτρα και σε κάποιες περιπτώσεις, αν κριθεί απαραίτητο, να επιβληθούν πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρείες. H κ. De Palacio δήλωσε ότι κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και να απαγορευτούν οι πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα κατά την επίτροπο «οι πληθυσμιακές συνθήκες, τα προβλήματα θορύβου, οι δυνατότητες εναλλακτικών λύσεων και μία σειρά άλλα θέματα θα καθορίσουν αν πρέπει ή όχι να ληφθούν σοβαρά μέτρα». Παραδέχτηκε επίσης ότι «πολύ σωστά λένε οι κάτοικοι ότι τα αεροπλάνα προσπαθώντας να κερδίσουν μέρος των καυσίμων, παράγουν πολύ μεγαλύτερο θόρυβο από τον αναγκαίο σε φυσιολογικές συνθήκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή