ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ TO ΣτΕ

Αποζημίωση σε νεαρό που έμεινε ανάπηρος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε αποζημίωση 27.609 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) για διαφυγόντα κέρδη σε 14χρονο βοηθό φανοποιού, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος που είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού. Ειδικότερα, το Νοέμβριο του 1983, απορριμματοφόρο του δήμου Αθηναίων τραυμάτισε τον 14χρονο, ο οποίος έως το 1985 κρίθηκε ανίκανος για εργασία από τις υπηρεσίες του IKA. Τα δικαστήρια του επιδίκασαν αποζημιώσεις, καθώς αν δεν είχε μεσολαβήσει το ατύχημα και η αναπηρία του, θα συνέχιζε να εργάζεται. Το θύμα κατέθεσε αγωγή και κατά του δήμου ζητώντας ημερήσια αποζημίωση 41 ευρώ για τη διετία 1983-1985. Από το Πρωτοδικείο Αθηνών και το Εφετείο έγινε δεκτή η αγωγή και ο δήμος προσέφυγε στο ΣτΕ, επικαλούμενος ότι οι αποφάσεις στερούνται νόμιμης αιτιολογίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

«Ναι» στο πρόγραμμα Υγείας Ν.Δ.

Ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά πρόγραμμα Υγείας κόμματος αναφέρεται στην οδοντιατρική περίθαλψη, η οποία παραμένει υποβαθμισμένη παρά το σημαντικό ρόλο της στην κοινωνική ασφάλιση». H Ομοσπονδία τονίζει ότι οι προτάσεις της Ν.Δ. αποτελούν τη βάση για ένα ουσιαστικό διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς για την επίλυση προβλημάτων (υπερπληθωρισμός γιατρών, κοστολόγηση οδοντιατρικών πράξεων κ.ά.) τα οποία τελικά αποβαίνουν σε βάρος του ασφαλισμένου.

ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΙ TOY ΘΥΤΗ

Παραπέμπονται για ψευδορκία

Τρία άτομα παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι προσπάθησαν με ψευδομαρτυρία να παράσχουν άλλοθι στον Κωνσταντίνο Βιλανάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι ετών για τη δολοφονία του ανιψιού του, Βασίλη. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα τρία άτομα είχαν καταθέσει ενόρκως ότι το βράδυ της δολοφονίας βρίσκονταν σε ταβέρνα στη Γιάννουλη Λάρισας, μαζί με τον Βιλανάκη, κάτι όμως που αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδές. Για ηθική αυτουργία σε ψευδομαρτυρία παραπέμπεται και ο Βιλανάκης, ο οποίος φέρεται να έπεισε τα τρία άτομα να ψευδορκήσουν.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ KENTPO BOP. ΕΛΛΑΔΟΣ

Επίσχεση εργασίας

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από σήμερα και για δέκα ημέρες 110 εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας έλλειμμα 500 χιλιάδων ευρώ στο Κέντρο. Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο, ενώ χωρίς τροφοδοσία κινδυνεύουν να μείνουν -λόγω χρεών στους προμηθευτές- περισσότερα από 130 παιδιά τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν νοητική καθυστέρηση. H πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΨΚΒΕ κ. Χριστίνα Μακκαβαία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για αδιαφορία και δηλώνει ότι «αν δεν υπάρξει λύση από την Πολιτεία, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποχή».

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ KATA ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Εξαρτάται… από εμάς»

Με στόχο τον αποστιγματισμό των εξαρτημένων ατόμων και τη μεταστροφή των αρνητικών κοινωνικών αντιλήψεων, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών προωθεί νέα διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Εξαρτάται… από εμάς». Σημειώνεται ότι περισσότερα από 2.500 εξαρτημένα άτομα βρίσκονται σε λίστες αναμονής για τουλάχιστον 2 χρόνια, προκειμένου να ενταχθούν σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή