Διορία αγροτών στην κυβέρνηση

Διορία αγροτών στην κυβέρνηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή ανακωχή με το υπουργείο Γεωργίας αποφάσισαν χθες οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου καθώς έλαβαν εγγυήσεις για την καταβολή των ενισχύσεων. Ωστόσο στον απόηχο των κινητοποιήσεων χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την επέμβαση των MAT. Το υπουργείο Γεωργίας κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων που κατέληξαν σε συμπλοκές, διαβεβαίωσε τους ελαιοπαραγωγούς της Αιγιαλείας ότι θα λάβουν επιδότηση για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που έχουν δηλώσει. Σύμφωνα με τους παραγωγούς της Αιγιαλείας, τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τον υπολογισμό της παραγωγής, εξασφαλίζουν ότι θα πληρωθούν οι ποσότητες ελαιολάδου που έχουν δηλωθεί. Ωστόσο δίνουν διορία μιας εβδομάδας στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Καθώς η ποσότητα παραγόμενου ελαιολάδου που έχει δηλωθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι συγκεκριμένη (480.000 τόνοι) και το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας αυτής έχει ήδη «απορροφηθεί», είναι αμφίβολο αν θα ικανοποιηθούν όσοι υποβάλλουν ενστάσεις. O υφυπουργός Γεωργίας κ. Ευάγγελος Αργύρης αποδεχόμενος εισήγηση των φορέων των ελαιοπαραγωγών, παρέτεινε την προθεσμία υποβολής ενστάσεων ώς το τέλος Ιανουαρίου. Με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί, η ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει ότι υπάρχουν ελλείψεις στη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Συμπληρώνει όμως ότι «είναι γνωστό ότι η συνολική πραγματική παραγωγή στο λάδι δεν υπερβαίνει τους 419.000 τόνους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή