ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NOMAPXIA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γιατί ο καταναλωτής πρέπει να ανησυχεί

Τα αποτελέσματα των ελέγχων ποιότητας που διενήργησε κατά το 2003 σε τρόφιμα, καύσιμα και λοιπά βιομηχανικά είδη ανακοίνωσε χθες το Τμήμα Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, παραβάσεις εντοπίστηκαν στο 12,85% των επιχειρήσεων τροφίμων στις οποίες έγινε έλεγχος. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως ακατάλληλα προς βρώση 3.100 κιλά αλεύρων, 3.700 κιλά αρτοσκευασμάτων, 25 κιλά κατεψυγμένων λαχανικών, 19 τεμάχια κονσέρβας φρούτων, καθώς και 37 ακάθαρτοι πλαστικοί περιέκτες κρασιού. Επιπλέον, από τα 273 δείγματα υγρών καυσίμων που έχουν εξεταστεί, μη κανονικά βρέθηκαν τα οκτώ.

ΓΙΑΤΡΟΙ IKA

H απεργία συνεχίζεται

Εως και αύριο απέχουν της εργασίας τους οι γιατροί του IKA, εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιούν εν όψει της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. H Πανελλήνια Ομοσπονδία των γιατρών του IKA επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν υλοποιεί τα υπεσχημένα και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του κλάδου. Οι γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με ισχύ από την ημέρα πρόσληψής τους, ασφάλιση των γιατρών και ασφάλιση στο IKA των συμβασιούχων γιατρών που έχουν ασφαλισθεί στο ΤΣΑΥ έως και το 1992.

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ

Καταγγέλλουν δυσλειτουργίες

Αποδυνάμωση και προβλήματα δυσλειτουργίας των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης καταγγέλλει η Ενωση Συνοριακών Φυλάκων του νομού Θεσσαλονίκης. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ενωσης ανέφεραν ότι τους τελευταίους μήνες απασχολούνται σε άσχετες με την αποστολή τους εργασίες (φύλαξη τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων, μεταγωγές κρατουμένων κ.ά.), με αποτέλεσμα να μην κινείται κανένα περιπολικό των συνοριοφυλάκων στο νομό, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας στις περιοχές εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος. H Ενωση απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Οι Γάλλοι και το Αιγαίο

Τιμήθηκε χθες από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Maurice Ripert ο υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης για την προσφορά του στις Τέχνες και στον Πολιτισμό. To βραβείο εδόθη από το υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στo κτίριο της γαλλικής πρεσβείας. Στην αντιφώνισή του προς τον Γάλλο πρέσβη, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι «μολονότι η διάκριση απευθύνεται στο πρόσωπό μου, ανήκει πρώτα απ’ όλα στον κόσμο του Αιγαίου».

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ KAI ΕΚΛΟΓΕΣ

Κλειστά από 4 έως 10 Μαρτίου

Κλειστά θα παραμείνουν για μία εβδομάδα, από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου, όλα τα δικαστήρια της χώρας, ενώ αναστέλλονται και οι διαδικασίες πλειστηριασμών τρεις ημέρες πριν και τρεις ημέρες μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Σε εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που εστάλη στους προέδρους των δικαστηρίων, στις Εισαγγελίες και στους δικηγορικούς συλλόγους, επισημαίνεται ότι όσες ποινικές δίκες αρχίσουν στις 3 Μαρτίου και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, θα συνεχιστούν κανονικά και μετά.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Σε Εθνική Σχολή και φυλακές

Ο αρεοπαγίτης κ. Χαρ. Αντωνιάδης επελέγη, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ως διευθυντής Σπουδών της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Με άλλη απόφαση, τοποθετούνται επίσης ως επόπτες στις φυλακές Κορυδαλλού ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. A. Λιόγας και η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Φωτεινή Βιλιώτου. Παράλληλα, παρατείνεται η θητεία για έναν ακομη χρόνο ως εποπτών φυλακών του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. B. Χανή στις φυλακές Λάρισας και της αντεισαγγελέως Εφετών κ. Ειρήνης Αποστόλου στις φυλακές Θεσσαλονίκης.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ KAI IPAKINOI ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ

Εφοδίαζαν με χαρτιά αλλοδαπούς

Βιομηχανία πλαστών πιστοποιητικών με τα οποία εφοδίαζαν, έναντι αδράς αμοιβής αλλοδαπούς είχαν στήσει τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν και δύο Ιρακινοί, οι οποίοι αναζητούνται. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 πλαστές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών, που απαιτούνται για την κατασκευή πιστοποιητικών και πλήθος πλαστογραφημένων εγγράφων, που μπορούσαν να μετατρέψουν ένα λαθρομετανάστη σε «νόμιμο» αλλοδαπό, με τη διαδικασία του πολιτικού ασύλου μέσα σε… δύο – τρεις ημέρες.

ΕΛΛΗΝΕΣ NAYTIKOI ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ελπίδες για απελευθέρωση

Προς το τέλος της φαίνεται ότι οδηγείται η ταλαιπωρία των πέντε Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται από τον Ιούλιο του 2003 στο Καράτσι του Πακιστάν, όταν το δεξαμενόπλοιο στο οποίο επέβαιναν προσάραξε, με αποτέλεσμα να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πακιστανική κυβέρνηση διεμήνυσε στις ελληνικές αρχές ότι προτίθεται να απελευθερώσει άμεσα τους Ελληνες ναυτικούς υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η ασφαλιστική εταιρεία AmericaP&I Club θα δώσουν εγγυήσεις για τη δυνατότητα επιστροφής των Ελλήνων ναυτικών στο Καράτσι εάν και εφ’ όσον προκύψει τέτοιο ζήτημα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του δεξαμενοπλοίου «Τάσμαν Σπίριτ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή