Πολύωρη ταλαιπωρία οδηγών σε χρυσοπληρωμένους δρόμους

Πολύωρη ταλαιπωρία οδηγών σε χρυσοπληρωμένους δρόμους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο μοντέλο αμφίβιου αυτοκινήτου θα έπρεπε να διαθέτουν χθες οι οδηγοί που ήθελαν να διασχίσουν την Αθηνών – Κορίνθου. Για αρκετές ώρες και έως νωρίς το απόγευμα, ο οδικός άξονας (εθνική οδός…) Αθηνών – Κορίνθου είχε αποκλεισθεί στο ύψος του Ασπροπύργου, καθώς τεράστιες ποσότητες υδάτων είχαν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Για πολλές ώρες, οι οδηγοί που επιθυμούσαν να κινηθούν προς την Πελοπόννησο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε ουρές πολλών χιλιομέτρων, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας διοχέτευαν την κίνηση μέσω παρακαμπτήριας διαδρομής προς την Αττική Οδό.

Η χθεσινή είναι η πολλοστή φορά που πλημμυρίζει το ίδιο σημείο της εθνικής οδού. Ως επίσημη αιτιολογία προβλήθηκε το σπάσιμο αγωγού ύδρευσης. Ωστόσο και καθώς η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για γνωστό μη διευθετημένο χείμαρρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκει μονίμως διέξοδο στον δρόμο.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα εργοτάξια των υπό κατασκευήν έργων. Οι γραμμές του Τραμ πλημμύρισαν σε πολλά σημεία, ενώ πληροφορίες ήθελαν να καταγράφονται προβλήματα και σε ολυμπιακά έργα. Πάντως, συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ ετέθησαν, από τις πρώτες ώρες, σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα έργα του Κηφισού και στη μαραθώνια διαδρομή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι περιφράξεις αλλά και τα οδικά σήματα που έχουν τοποθετηθεί για να ενημερώνουν τους οδηγούς σχετικά με τις παρακάμψεις και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν, παρασύρθηκαν προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, κινδύνους ατυχήματος αλλά και αφήνοντας στα «τυφλά» τους διερχόμενους οδηγούς.

Επί πολλές ώρες, συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ απασχολούνταν με την αποκατάσταση της σήμανσης και των περιφράξεων. Παράλληλα, διενεργούνταν προληπτικοί έλεγχοι ώστε να μην πλημμυρίσουν τα εργοτάξια ή οι παρακείμενες ιδιοκτησίες, ενώ αντλίες τοποθετήθηκαν στα επικίνδυνα σημεία των έργων.

Προληπτικοί έλεγχοι

Πάντως, για την ασφάλεια των εργατών στα διάφορα έργα κινητοποιήθηκε χθες και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Με επείγον σήμα του ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ κ. X. Πολυχρονίου ζήτησε τη διενέργεια προληπτικού ελέγχου σε όλα τα εγκατεστημένα εργοτάξια, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι τηρούνται οι κανόνες προστασίας των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή