Εως και -18 βαθμούς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «μετεωρολογική βόμβα» εξερράγη πάνω από τη χώρα μας, λέει στην «K» ο διευθυντής του Τμήματος Προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος. «H ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού, που προκάλεσε την κακοκαιρία, έπεσε στα 972 hPa (εκτοπασκάλ), εξαιρετικά μικρή τιμή για τα μετεωρολογικά χρονικά του τόπου. H εκρηκτική αυτή βάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού, που ονομάζεται και «μετεωρολογική βόμβα», προκάλεσε τους πολύ θυελλώδεις ανέμους».

Σήμερα, πάντως, η κακοκαιρία θα παρουσιάσει σχετική ύφεση. Οι έντονες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα «πέσουν» στα 6 μποφόρ. Θα διατηρηθούν ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Αύριο και την Κυριακή, δριμύ ψύχος θα επικρατήσει σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ο υδράργυρος θα δείξει έως και 18 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Γενικά, στην ηπειρωτική χώρα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω, δημιουργώντας εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες για παγετό, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Υφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή