Προεκλογικό άρωμα στο Καρναβάλι

Προεκλογικό άρωμα στο Καρναβάλι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Πάτρα θα είναι ίσως η μόνη πόλη που θα ζήσει λιγότερο έντονα την προεκλογική περίοδο. Οχι βεβαίως γιατί οι Πατρινοί δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά, αλλά διότι η προετοιμασία και η κορύφωση του Καρναβαλιού, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλου είδους ενασχολήσεις και τρέξιμο, πλην του… καρναβαλικού.

Βέβαια, το γεγονός ότι συμπίπτουν χρονικά οι εκλογές με την κορυφαία πολιτιστική οργάνωση της Πάτρας εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το Καρναβάλι, και θετικά και αρνητικά. Στα θετικά συγκαταλέγεται η αφορμή που δίνουν οι εκλογές για περισσότερη πολιτική σάτιρα, αφού το θέμα είναι άκρως επίκαιρο. Στα αρνητικά η πιθανότατα μικρότερη συμμετοχή, διότι κόμματα και υποψήφιοι θα απασχολήσουν μεγάλο ποσοστό από καρναβαλιστές.

Ηδη οι συμμετοχές των πληρωμάτων φθάνουν τις 160, δηλαδή περίπου 30 λιγότερες από πέρυσι. Επίσης έχουν ήδη διατυπωθεί φόβοι για έλευση λιγότερων επισκεπτών το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Σε αυτό αναμένεται να παίξουν ρόλο και τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι, αμέσως μετά τη λήξη του Καρναβαλιού.

Οσον αφορά στα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού φέτος θα υπάρξει μια μικρή αλλαγή στη διαδρομή της παρέλασης, λόγω των έργων ανακατασκευής της πλατείας Γεωργίου. Ετσι άρματα και καρναβαλιστές θα περάσουν μόνο από το επάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, χωρίς να κάνουν τον κύκλο, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα

Φέτος κεντρικό θέμα του Καρναβαλιού είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο βασιλιάς Καρνάβαλος δεν είναι ένας, αλλά δύο αθλητές. O προϋπολογισμός του Καρναβαλιού εγγίζει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, ενώ γίνονται προσπάθειες και για χορηγίες.

Από τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν είναι:

Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» που ξεκινάει με το «Πάτραθλο» την 1η Φεβρουαρίου.

Οι θεατρικές παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου «Αγκρ» (27/1 έως 30/1) και των «Ρεφενέ», «Καρναβάλι» (1/2 έως 3/2) στο Δημοτικό Θέατρο), όπου συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Το Καρναβάλι των μικρών και η κινητή Καρναβαλούπολη από 30 /1 έως 8 /2 όπου και θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών στην οποία συμμετέχουν μόνο παιδιά.

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν παιδικές παραστάσεις από το Καρναβαλικό Κομιτάτο στις 7 και 8/2 στο Δημοτικό Θέατρο, έκθεση Μαριονέτας από 2/2 έως 6/2 στην αίθουσα Μιλένιουμ, φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού στις 7 Φεβρουαρίου και ανθρώπινη γελοιογραφία στις 8/2 στην οδό Ερμού.

Εκτός από τα περιβόητα «Μπουρμπούλια» από τους χορούς που ξεχωρίζουν είναι αυτοί της Ενωσης Συντακτών στις 17/2 και του Δημάρχου στις 14/2 στο Δημοτικό Θέατρο. H νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση θα γίνει στις 14/2 και η μεγάλη παρέλαση στις 22 Φεβρουαρίου, όπου το βράδυ θα καούν στο λιμάνι οι δύο βασιλιάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή