ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα συζήτησης του Ασφαλιστικού

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία συζητείται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται για την άρνηση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου να συμπεριλάβει τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τον τρόπο καταβολής του οφειλόμενου από το Δημόσιο στο Ταμείο Νομικών ποσού άνω των 120 δισ. δρχ.

ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΔΥΟ Ι.Χ.

Ανήκαν στον λιμενάρχη Καλύμνου

Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιμενάρχη Καλύμνου, πλωτάρχη Διαμαντή Μποναφά, καθως και στο αυτοκίνητο της συζύγου του έβαλαν άγνωστοι χθες, νωρίς το πρωί. Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα δύο οχήματα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα κτίρια. Ερευνα για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου. Κατά πληροφορίες, το όλο θέμα θα απασχολήσει και την Ασφάλεια του Λιμενικού, η οποία θα ερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να εντοπισθούν οι αιτίες της επίθεσης των αγνώστων κατά του λιμενάρχη του νησιού.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων

Το κτίριο της Λεοντείου Σχολής, στα Ανω Πατήσια, έγινε χθες στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Αγνωστοι τοποθέτησαν λίγο πριν από τη 1 π.μ. στην είσοδο της σχολής αυτοσχέδιο μηχανισμό. Ακολούθησε έκρηξη και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Στην Αττική το τελευταίο ανάλογο κρούσμα, πριν από περίπου δέκα ημέρες, αποδείχθηκε φάρσα και ήταν η τοποθέτηση ενός αυτοσχέδιου ερασιτεχνικού μηχανισμού στα σκαλιά του δευτέρου ορόφου του 1ου Λυκείου Πεύκης.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΦΡΑΝΤΖΗ

Απόρριψη από Συμβούλιο Εφετών

Απέρριψε το αίτημα του Παναγιώτη Φραντζή για υφ’ όρον απόλυσή του από τις φυλακές Κορυδαλλού το Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς με το υπ. αριθμ. 28/2004 βούλευμά του. Στο σκεπτικό του βουλεύματος, κατά πληροφορίες, αναφέρεται ότι κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία του Φραντζή δεν διαπιστώθηκε εικόνα συντετριμμένου ανθρώπου, αλλά αντιθέτως προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον εαυτό του μεταθέτοντας την ευθύνη. O Φραντζής τον Ιούλιο του 1987 είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τη σύζυγό του Ζωή Γαρμανή, πράξη για την οποία είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΧΑΝΙΩΝ

Τελεσίγραφο προς υπ. Γεωργίας

Τελεσίγραφο έστειλαν χθες οι Χανιώτες ελαιοπαραγωγοί του νομού Χανίων στο υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, ζητώντας να ικανοποιηθούν έως την ερχόμενη Τρίτη αιτήματα που αφορούν την πληρωμή των επιδοτήσεων. Σε ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες αγρότες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων και συμβολικό αποκλεισμό του νομαρχιακού μεγάρου. Εχοντας στο πλευρό τους την πλειοψηφία των δημάρχων του νομού, οι ελαιοπαραγωγοί ομόφωνα ζήτησαν από τον κ. Δρυ μεταξύ άλλων την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της επιδότησης του λαδιού.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Προβληματισμός κατοίκων

Τις συνέπειες επέκτασης προς Ανατολάς της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού στο περιβάλλον θα εξετάσουν οργανώσεις και τοπικοί φορείς σε δημόσια συζήτηση αύριο Κυριακή. Στόχος είναι ένας δημόσιος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την προστασία του χώρου του Υμηττού. H ανοιχτή στο κοινό συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης (Μνησικλέους 2), με τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών οργανώσεων. Προσκεκλημένοι είναι οι δήμαρχοι της Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας και εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ. «Θέλουμε να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων που θα προκύψουν από την επέκταση», λέει στην «K» ο κ. Πάνος Τότσικας, μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή