Περιστέρι – αεροδρόμιο σε 35΄ με το μετρό

Περιστέρι – αεροδρόμιο σε 35΄ με το μετρό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδρομές μετρό από το νέο σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι ώς το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», σε χρόνο 35 λεπτών και μάλιστα με νέους σύγχρονους συρμούς, υποσχέθηκε χθες (σε προεκλογικό τόνο) η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. H κ. Βάσω Παπανδρέου επισκέφθηκε τον υπό κατασκευήν νέο σταθμό στον Αγιο Αντώνιο, υπογραμμίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και η επέκταση, διά του «προαστιακού», προς το Αεροδρόμιο θα δοθούν σε χρήση τον προσεχή Ιούλιο και θα είναι πλήρως λειτουργικοί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για τη λειτουργία των επεκτάσεων, και κυρίως την εξυπηρέτηση του αεροδρομίου, θα απαιτηθούν 21 νέοι συρμοί, εκ των οποίων οι τέσσερις ήδη παρελήφθησαν από την Αττικό Μετρό, ενώ το σύνολο των συρμών θα είναι κλιματιζόμενοι. Στο εργοτάξιο του Αγ. Αντωνίου η κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σημασία του νέου σταθμού (ακυρώνει τον «αποκλεισμό» της δυτικής Αττικής από το ποτάμι) και εκτίμησε ότι θα εξυπηρετούνται σε ημερήσια βάση 55.000 επιβάτες. Ως προς τις επεκτάσεις, αναμένεται η δημοπράτηση των σταθμών «Θηβών» και «Δημαρχείο Περιστερίου» που αναμένεται να είναι έτοιμοι το 2007 ενώ στην άλλη άκρη της γραμμής προγραμματίζεται η επίγεια επέκταση μέχρι και το παλαιό ανατολικό αεροδρόμιο. Εντός των δύο προσεχών μηνών, σε χρήση θα δοθεί ο νέος σταθμός «Παναγούλης» στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, με την πλήρη επέκταση του Μετρό ο συνολικός αριθμός επιβατών αναμένεται να υπερβεί το ένα εκατομμύριο άτομα σε ημερήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή