Οι φυλακές ως… μοχλός ανάπτυξης

Οι φυλακές ως… μοχλός ανάπτυξης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυλακών… συνέχεια. Μετά τα Χανιά, τα Τρίκαλα, την Κασσαβέτεια, τα Γρεβενά, τις Σέρρες, τη Δράμα και την Κασσάνδρα Χαλκιδικής χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης θεμελίωσε ένα ακόμα σωφρονιστικό κατάστημα, στο Δομοκό, ενώ την προσεχή Τρίτη εγκαινιάζει το νέο δικαστικό μέγαρο Σπάρτης. O υπουργός εξήγγειλε την έναρξη των εργασιών κατασκευής φυλακών στη Νεάπολη Κρήτης και τη Βοιωτία, ενώ, όπως ανέφερε, εξασφαλίστηκε οικόπεδο για την ανέγερση καταστημάτων κράτησης στην Κέρκυρα, τη Χαλκίδα, τα Ιωάννινα και την Αρκαδία.

Ο κ. Φιλ. Πετσάλνικος, κατά τη θεμελίωση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, επισήμανε ότι η λειτουργία του θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη ολόκληρου του νομού Φθιώτιδας. H νέα φυλακή, δυναμικότητας 280 κρατουμένων, ανεγείρεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 127 στρεμμάτων. O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 23.500.000 ευρώ (περίπου 8 δισ. δρχ.) H συνολική δόμηση είναι 15.000 τ. μ., σε διώροφη ανάπτυξη, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή