Ναυτική τραγωδία με 10 μποφόρ

Ναυτική τραγωδία με 10 μποφόρ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δυνάμεις διάσωσης που έχουν σπεύσει στη θαλάσσια περιοχή 120 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης προκειμένου να εντοπίσουν τους 17 αλλοδαπούς ναυτικούς, μεταξύ αυτών και ένας Ελληνας, οι οποίοι επέβαιναν στο τσιμεντάδικο «Kephi», με σημαία Κομόρες, το οποίο βυθίσθηκε όταν παρουσιάσθηκε εισροή υδάτων ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχε εντοπισθεί μια σωσίβια λέμβος πάνω στην οποία υπήρχαν δυο άτομα εκ των οποίων το ένα κατάφεραν να το ανασύρουν τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Merlin» με σημαία ΗΠΑ. Το δεύτερο άτομο, όπως ανέφεραν πληροφορίες από το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, παρέμενε στην λέμβο αλλά τα ισχυρά κύματα εμπόδιζαν το σκάφος να προσεγγίσει εκ νέου με ασφάλεια.

Τον συντονισμό όλων των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης έχει το Ελληνικό Κέντρο καθώς οι αρχές της Μάλτας -το σκάφος βυθίσθηκε εντός του FIR Μάλτας- δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. H Ελλάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει υπογράψει ειδική σύμβαση για παροχή βοήθειας προς την Μάλτα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αξιωματικοί του Λιμενικού εξέφρασαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την πορεία των ερευνών σημειώνοντας ότι «οι ισχυροί άνεμοι και η παγωμένη θάλασσα δεν βοηθούν ούτε τις έρευνες αλλά ούτε και τους ναυαγούς».

Τo «Kephi» είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη, έμφορτο με 8 χιλιάδες τόνους τσιμέντο, με προορισμό λιμάνι της Δυτικής Αφρικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή