ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Βρέθηκε κατακρεουργημένος στο κατάστημά του

Νεκρός μέσα στο κατάστημά του στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 80 στον Ασπρόπυργο βρέθηκε χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο 42χρονος ηλεκτρολόγος Νικόλαος Τσακουλάκης. Το θύμα βρέθηκε γυμνό, κατακρεουργημένο με μαχαίρι, στην τουαλέτα του καταστήματος. Από την αστυνομία ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα τόσο για την ταυτότητα όσο και για τα κίνητρα των δραστών.

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Νέα προεκλογική εξαγγελία

Ενα ακόμη πανεπιστημιακό τμήμα αποφάσισε να ιδρύσει προεκλογικά ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου. Χθες, με την ευκαιρία της προεκλογικής επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (EAB) στο Σχηματάρι, ο υπουργός εξήγγειλε την ίδρυση Τμήματος Τεχνολογίας Αεροσκαφών το οποίο θα ενταχθεί στο TEI Χαλκίδας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει από πότε θα αρχίσει να λειτουργεί. Για την ίδρυση του νέου Τμήματος υπήρξε κοινή πρόταση του TEI Χαλκίδας και της EAB. Σήμερα, το TEI Χαλκίδας έχει τέσσερα τμήματα, με συνολικά 10.500 εγγεγραμμένους σπουδαστές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

«Οχι» σε κατάργηση ειδικότητας

«Απαράδεκτη, αντιεπιστημονική και φωτογραφική για ορισμένους» χαρακτηρίζει η Ελληνική Κυτταρολογική Εταιρεία τη διάταξη του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των γιατρών του υπουργείου Υγείας που καταργεί την ειδικότητα της Κυτταρολογίας και την εντάσσει στο πλαίσιο της Παθολογικής Ανατομικής. H Εταιρεία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η προσπάθεια για κατάργηση της ειδικότητας προωθείται από ορισμένους για ίδιο συμφέρον, δηλαδή την ταυτόχρονη άσκηση και των δύο ειδικοτήτων. Ζητεί την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης και την παραμονή της Κυτταρολογίας ως κύριας και ανεξάρτητης ιατρικής ειδικότητας.

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΟΙΟΥ «ΚΕΡΗΙ»

Ακαρπες οι έρευνες

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονταν έως αργά χθες το βράδυ οι έρευνες από τις αρχές της Μάλτας για τον εντοπισμό των ναυαγών του φορτηγού πλοίου «Kephi», το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή 120 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης και εντός του FIR (χωρικά ύδατα) της Μάλτας. Στο πλοίο επέβαιναν 17 ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας. Ενας Αιγύπτιος ναυτικός έχει βρεθεί ζωντανός, ενώ τρεις άλλοι ανασύρθηκαν νεκροί.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ TOY ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Ημέρα μνήμης

Ειδική πανηγυρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία της καθιέρωσης της 27ης Ιανουαρίου κάθε έτους ως «Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι κομμάτων και άλλες προσωπικότητες, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΑΝΟΣ ΑΞΑΡΛΙΑΝ»

Μνημόσυνο την Κυριακή

Αρχιερατικό Μνημόσυνο τελεί και φέτος ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στα Θύματα της Τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν», την προσεχή Κυριακή, στις 10.45 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, εις μνήμην των θυμάτων της τρομοκρατίας. H παρουσία των πολιτών θα αποτελέσει ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή